Obavijesti

Sport

Komentari 56

Vujović otišao s klupe Zagreba! 'Jednog dana će nam se vratiti'

Vujović otišao s klupe Zagreba! 'Jednog dana će nam se vratiti'
1

Četiri poraza u četiri utakmice Lige prvaka bile su dovoljne da Veselin Vujović sporazumno napusti klupu hrvatskog rukometnog prvaka Zagreba. Na Zagrebu je sada da pronađe novog stručnjaka

VIDEO

Rukometaši Zagreba ostali su bez trenera, Veselin Vujović više ne sjedi na klupi hrvatskog prvaka, potvrdili su u klubu.

Niz loših rezultata i start u Ligu prvaka sa četiri poraza u četiri utakmice uzdrmali su momčad najboljeg hrvatskog rukometnog kluba, a sve to platio je poslom iskusni stručnjak Vujović kojeg zagrebačka publika obožava.

Veselin Vujović više nije trener Zagreba! Potres u svlačionici Više na http://bit.ly/2ec4Ze2 Reporter: Marko Vidalina, 24sata

Posted by 24sata Video on Monday, October 17, 2016

- Sezona nije ni izbliza počela onako kako smo zamislili. Imali smo i promjena u momčadi, ali mislili smo da smo tim promjenama, ako ne pojačali momčad, onda ostali na istom nivou. Kako to obično biva u ovakvim situacijama pokušava se napraviti nešto da se situacija popravi. Obično je to smjena trenera, ali mi smo pokušali na drugačiji način. No nije bilo drugog izbora i RK Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju suradnju. Nismo ga otpustili, niti je on dao otkaz. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez. No, reći ću ovako, koliko para, toliko muzike. Mi na žalost nemamo toliko novca koliko zaslužuje trener kalibra Vujovića. Stoga smo mu dopustili odlazak i na klupu Slovenije da bi mu tako osigurali vrijednost koju zaslužuje. Jedno je to vrijeme funkcioniralo, no odlaskom na OI nije ga bilo ovdje više od tri mjeseca i to je prouzrokovalo lože rezultate - rekao je Ante Ančić te nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:13

- Nadamo se da će se jednom ukazati prilika da se vrati na klupu Zagreba. Sve teže se borimo s bogatima, pa čak i ovima novima bogatašima koji polako dolaze poput Meškova. Oni jednostavno nemaju budžet, koliko im treba, toliko imaju i jedan su od kandidata za FF Lige prvaka. Pa samo Atman i Krištopans koštaju više nego cijeli Zagreb. Ovaj potez smo napravili zbog budućnosti. Svjesni smo da ako s Vujovićem i izađemo iz krize u što smo vjerovali, on opet odlazi u reprezentaciju i opet bi se našli u istom problemu. Tko će pripremati momčad, kako se vratiti nakon što završi SP...? Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan sljedećih osam mjeseci - zaključio je Ančić, a riječ preuzeo sportski direktor Božidar Jović.

- Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivnje snose i igrači koji nisu na nivou od prošle sezone. Novim igračima treba vremena da se uklope i oni sami znaju da mogu bolje. Već sutra protiv Tatrana pokušat ćemo se dići iz krize koja je normalna u svakom sportu. Iduća dva tjedna do pauze će momčad voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer. A onda ćemo vidjeti. Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo - rekao je Jović, a Ančić dodao:

- Nismo imali razgovore s bilo kime, niti spominjali kandidate za trenera. Nikoliću će do reprezentativne stanke pomagati i Jović i dosadašnji stručni stožer. Do početka reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera koji će preuzeti momčad. No moram priznati i da nismo imali sreće s ozljedama. Ozlijedili su nam se Pavlović, Šebetić, Horvat, Miklavčič... Jednostavno nemamo sreće. Nadamo se da će se sreća okrenuti i nama. Razgovarat ćemo s ljudima, imamo dva, tri imena u vidu, no tko će to biti, ne znamo. No sigurno je da će nam biti na raspolaganju 24 sata, neće imati dva posla, isključivo će biti Zagrebov.

Momčad se neće mijenjati.

- U igračkom kadru sigurno neće biti promjena. Nema ni mogućnosti da nešto mijenjamo jer je sezona u jeku. Svi koji su igrali LP, ne mogu više mijenjati klub. Imamo to što imamo. U međuvremenu smo uzeli Igora Vujića koji može igrati od 6. kola u Ligi prvaka, dakle nakon Vardara - zaključio je Ančić.

Vujović izdržao dvije i pol sezone

Vujović je na klupi Zagreba izdržao dvije i pol sezone te napravio velike stvari s mladom momčadi po svom dolasku. Protekle dvije godine Zagreb je igrao polufinale Seha lige te je u obje sezone prošao u četvrtfinale Lige prvaka protiv znatno bogatijih i moćnijih klubova što je doista velik uspjeh za mladu momčad kakva je bila Zagrebova.

Prošle godine bili su i najugodnije iznenađenje Lige prvaka, a i hrvatski je prvak izbacio neka nova rukometna imena na europsku scenu. Prije svih Filipa Ivića i Domagoja Pavlovića. No kako to obično biva u Zagrebu, u prijelaznom roku otišli su važni igrači, ozlijedili se neki još važniji i uslijedio je težak pad.

Filip Ivić otišao je u redove europskog prvaka Kielcea, Sandro Obranović na posudbu u Szeged, Luka Stepančić u PSG... Kada tome dodamo ozljede Šebetića koji se tek vraća te Pavlovića kojeg neće biti cijeli prvi dio sezone, jasno je da se Zagreb nalazi u teškoj situaciji. A sada kada nema ni Vujovića, pitanje je u kojem će smjeru novi trener krenuti...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener