Obavijesti

Sport

Komentari 19

Vi birate: Tko je najbolji vratar u povijesti našeg rukometa?

Vi birate: Tko je najbolji vratar u povijesti našeg rukometa?
1

Hrvatska rukometna reprezentacija kroz svoje povijest ostvarila je ogromne uspjehe na međunarodnoj sceni. Osvojeno je 13 medalja na OI-ju, EP-u i SP-u, pa samo za vas pripremili anketu. Danas - golmani.

VIDEO

Od danas pa do kraja tjedna birat ćemo najbolju rukometnu momčad Hrvatske u povijesti. Kako je temelj svake momčadi golman, naravno da smo odlučili krenuti s te pozicije. Gol naše momčadi kroz povijest su čuvali veliki vratari, zahvaljujući i kojima su postignuti veliki uspjesi. 

Pred vas smo zato postavili težak izazov. Tko bi čuvao vrata u ultimativnoj momčadi 'Kauboja'? Vi birate.

Mirko Bašić (1979. - 1990.)

RK Croatia Osiguranje Zagreb

Mirka Bašića rukometni fanovi širom svijeta pamte kao  jednog od najboljih svih vremena. Gol Jugoslavije branio je između 1979 i 1990., a kasnije je pri kraju karijere branio za Hrvatsku. Ima zlatne medalje s OI-ja u Los Angelesu i Seoulu te zlato s Mediteranskih igara 1993. godine. Kasnije je u par navrata kritizirao golmane naše reprezentacije, koji su po njemu glavni krivac što Hrvatska nema i više medalja u zadnje vrijeme.

Valter Matošević (1992. - 2004.)

valter matosevic

Valter Matošević je u reprezentativnoj karijeri igrao i za Hrvatsku i za Jugoslaviju. Kao član Hrvatske sudjelovao je u dva najveća uspjeha naše reprezentacije - osvajanju zlata na OI-ju u Atlanti 1996. i Ateni 2004. godine. Ukupno je sudjelovao na pet Europskih prvenstava, četiri Svjetska prvenstva i na dvaput na Olimpijskim igrama.

Venio Losert (1995. - 2014.)

Olimpijske igre - London

Zbog svog doprinosa u uspjesima našeg sporta, Losertu je pripala čast da bude stjegonoša na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Također je sudjelovao u pohodu na zlatne medalje u Atlanti i Ateni. a osvajač je i tri srebrene medalje na Svjetskim rukometnim prvenstvima održanim 1995. na Islandu, 2005. u Tunisu te Zagrebu 2009.godine.

Vlado Šola (1991. - 2005.)

rukomet-kup1_zog_spo_090509

Vlado Šola još je jedan trofejni hrvatski golman. S reprezentacijom je osvojio SP 2003. u Portugalu, kao i Olimpijske igre godinu dana poslije. Srebrene medalje ima i sa SP-a 1995. i 2005. godine.

Anketa: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom