Obavijesti

Sport

Komentari 70

Vlašić: Spreman sam preuzeti ulogu vođe, samo da je zdravlja

Vlašić: Spreman sam preuzeti ulogu vođe, samo da je zdravlja
1

Nikola Vlašić imao je jučer kapetansku vrpcu u posljednjoj provjeri protiv Slavije. Na pitanje je li spreman biti lider odgovorio je vrhunskom igrom i golom za pobjedu 1-0 protiv Slavije

VIDEO

Lani je u ovo vrijeme Nikola Vlašić ulazio u momčad Hajduka kao nadareni klinac, koji tek treba dokazati potencijal. Danas je Nikola potvrđena vrijednost, jedan od igrača koji radi razliku, koji suigrače i klub čini puno boljima.

Iako mu je tek 18 godina, Nikola Vlašić skupio je 71 nastup u prvoj momčadi Hajduka, zabio šest golova i 15 puta asistirao. No dojam je puno bolji od brojki. Da nije bilo ozljede u drugom dijelu sezone, Hajduk bi sigurno postigao puno bolji rezultat, a Nikola bi zasigurno bio među putnicima na Euro.

- Tako je ispalo, nadam se da će biti više sreće za dvije godine, kada bi Hrvatska trebala igrati na SP-u u Rusiji - vjeruje Vlašić, koji jedva čeka novu sezonu, u kojoj bi trebao biti nositelj, a ako se prodaju stariji suigrači - i novi kapetan.

- Ne bih sebe isticao u prvi plan, nadam se da ćemo dobro izgledati kao momčad i da ćemo kao momčad postizati dobre rezultate. Tek nakon toga mogu govoriti o osobnim ciljevima, a oni su da budem zdrav, da budem što bolji, da napredujem iz utakmice u utakmicu, da redovito asistiram i zabijam... Spreman sam i želim opravdati očekivanja navijača i ljudi u klubu, koji vjeruju da mogu nositi igru Hajduka. Bez obzira na poziciju i ulogu - kaže Vlašić, koji je napokon i zdrav.

- Bilo je malo panike prije par dana, dobio sam na treningu jak udarac u živac u gležnju, neko vrijeme nisam ni osjećao nogu. Izgledalo je dosta loše, ali nakon par dana sve je u redu, vjerujem da ću biti spreman za prvu utakmicu s rumunjskim Iasiem, te da ću pomoći momčadi da napravimo što bolji rezultat.

Ovaj novi Hajduk velika je nepoznanica za sve, pa tako i za same igrače.

- Novi je trener, novi stožer, dosta novih suigrača... Svi se moramo prilagođavati u hodu i pokušati što prije i bezbolnije proći proces uigravanja. Na prvi pogled mi se čini da su novi igrači kvalitetni, i da bi nam mogli pomoći napraviti iskorak. Dobro je da smo nepoznanica za protivnike, a to što smo nepoznanica sami sebi trebalo bi se brzo promijeniti. Vjerujem da ćemo se brzo upoznati i uigrati.

Preklani i lani Hajduk je bio treći, s velikim zaostatkom za Dinamom i Rijekom, oba puta zapeo je na posljednjoj prepreci kvalifikacija za EL, te u polufinalu kupa.

- Ha, ne znam što bih rekao, nadam se da je ova sezona ona u kojoj ćemo napraviti iskorak. Na startu nas čeka jako težak raspored, osim Europe, čekaju nas u mjesec dana i derbiji s Dinamom, Splitom i Rijekom, gostovanja u Vinkovcima i Osijeku... Ali već smo navikli na to, tako je bilo i prošle godine.

Dilema hoće li Hajduk cijelu sezonu igrati s njim ili bez njega za Nikolu ne postoji.

- Interesa i ponuda ima, ali više puta sam rekao, kao i moja obitelj i klub, da je za moj razvoj najbolje još neko vrijeme ostati u Hajduku i toga se svi i dalje držimo.

Pred sebe nije postavio visoke ciljeve.

- Važno je da ne bude ozljeda, sve ostalo će doći. Naučio sam na svojoj koži da ne treba raditi velike planove, jer nepredvidljive okolnosti mogu sve poremetiti. Ali da očekujem puno od sebe i od momčadi, naravno da očekujem. Mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe, a za koliko će to biti dovoljno, teško je reći danas. Tko sretniji od nas da možemo reći: 'Potući ćemo se za naslov'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje