Obavijesti

Sport

Komentari 9

Volio bih da Slaven Bilić dobije momčad za prve tri pozicije...

Volio bih da Slaven Bilić dobije momčad za prve tri pozicije...
1

Vidjet će se što misli tržište, je li Bilić zreo za klub koji se za naslov bori i prije nego što je prvenstvo počelo, a ne eventualno od prosinca ili ožujka. Da imam te pare, dao bih mu klub iz samog vrha

VIDEO

Malo koji ishod mi je zanimljiv koliko Bilićev idući klub. Ne samo zato što se to dugoročno tiče i reprezentacije. Nije svejedno hoće li, a kad-tad hoće, repku preuzeti nakon godina i godina vođenja momčadi iz prve ili druge trećine tablica neke od najjačih liga, ili nakon što koji put bude drugi ili treći, možda osvoji naslov. Ili iz liga “petice” ispadne u neku od drugih ili trećih europskih liga.

Da ne bude zabune, odabir novoga kluba bio bi mi jednako napet i da Nane ove sezone osvoji naslov. Svodi li se izbor na “daj šta daš” ili da on bira, super je ta “utakmica”. I prošle sezone je, samo tad to nije bila tema, bilo jasno da je skoro nemoguće da Bilić ponovi uspjehe. Ne znam koga su ma i u netaknutu ekipu West Hama morali dovesti da se šanse za drugu sjajnu sezonu iz skoro nemogućih pomaknu prema malima.

Naime, ne možeš očekivati da West Ham ili Leicester dvije sezone zaredom, kamoli tri, izdrže psihičke napore koje su izdržali prošle sezone. Ili, drukčije rečeno, da Simeone napiše knjigu o psihološkoj pripremi Atlética, da potanko objasni kako je postigao da momčad rudari tako dugo, moguće da bi samo trenerima prodao dvjestotinjak tisuća primjeraka. Naravno da nije sve u novcu, ali naravno da često vidiš da neki autsajder napravi malo čudo - zato što favoriti igraju previše gospodski. Ne grizu. Ili su previše osvojili ili su previše zaradili da bi rudarili.

Ne bi bilo politički korektno da je Bilić iskoristio momentum i otišao iz West Hama ne davši životu revanš ove sezone. Tad bi lakše našao vlasnika ili predsjednika kluba poput Berlusconija. Koji je rezonirao: ako trener u trećoj ligi radi dobar posao, pa što li će tek raditi u Milanu!? Kupim li mu igrače koje poželi. Vidjet će se što misli tržište, je li Bilić zreo za klub koji se za naslov bori i prije nego što je prvenstvo počelo, a ne eventualno od prosinca ili ožujka. Da imam te pare, dao bih mu klub iz samog vrha engleske ili njemačke lige. Ako ne favorita za naslov, klub s kojim bi preuzeo obavezu biti drugi ili treći. Pa da vidimo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani