Obavijesti

Sport

Komentari 36

Vraćamo medalje: Želim novu! Moje je zlato izlizano i ljušti se

Vraćamo medalje: Želim novu! Moje je zlato izlizano i ljušti se
7

NIJE ZLATO SVE ŠTO SJA U Olimpijske igre u Riju uloženo 12 milijardi dolara, a medalje - škart. Josip Glasnović, kao i ostali naši sportaši, valjda je medalju mogao spasiti samo spremanjem u sef

VIDEO

Kad sam je donio u Zagreb, moja zlatna medalja bila je u savršenu stanju. Danas? Užas, ljušti se, korodira, dosta je oštećena, rekao je Josip Glasnović, zlatni olimpijac u trapu. 

I nije jedini. Više od 80 američkih sportaša poslalo je nazad u Rio svoja odličja. Nevjerojatno je da je Rio na organizaciju Igara potrošio 12 milijardi dolara, a medalje koje su podijelili čisti su škart.

- Zaista mi nije jasno da se to može dogoditi. Zlato sam osvojio u kolovozu 2016., a već krajem iste godine se počela guliti. Iznenadilo me to - istaknuo je Glasnović, koji će se javiti HOO-u.

- Ako se može dobiti novo odličje, ja ću ga sigurno zatražiti - dodao je Josip.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neočekivani ‘redizajn’

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, poziva sve hrvatske sportaše da slobodno zatraže nova odličja jer će ih organizatori Igara u Riju zamijeniti.

- Ma samo neka se jave, ovo je ispod svakog nivoa, zaista ne mogu vjerovati da su medalje tako loše kvalitete. Naši sportaši, i ne samo naši, oprostite mi sad na izrazu, pišali su krv za uspjeh na Olimpijskim igrama i zato zaslužuju da imamo neoštećena odličja - kaže Mateša.

O vraćanju svog zlata razmišlja i veslač Martin Sinković. Nemalo se iznenadio kad je shvatio da mu najveća sportska nagrada na svijetu korodira.

- Da, imam i ja problema, vide se oštećenja. Ne znam što ću, zasad mi ne smeta, barem ne previše, no ako mogu dobiti novu, zašto ne. Nije se oštetila mojom krivnjom, nije mi ispala iz ruku - kaže Sinković.

Igor Marenić, olimpijski pobjednik sa Šimom Fantelom u jedriličarskoj klasi 470, također se više ne može pohvaliti savršenim zlatom.

- Ah, baš je osjetljiva, okrhnuta je na nekim dijelovima, vide se otisci zubi od zagriza. Hoću li tražiti novu? Ne znam, nisam sretan zbog kvalitete, ali ja sam sam kriv za to pa ni sam siguran mogu li je vratiti - nasmijao se Marenić.

Međutim, može je vratiti, barem tako govore organizatori.

Dobile i ljubičastu boju

- Problem s ljuštenjem i oštećivanjima primijećeno je na sedam do osam posto medalja - rekao je glasnogovornik Igara u Riju Mario Andrada.

Nisu samo zlata podložna guljenju. I srebro jedriličara Tončija Stipanovića prošlo je neočekivani “redizajn”.

- Oštetila se na dočeku, svatko ju je želio uzeti... Iskreno, to mi ne smeta, ovako mi je čak i draža, ima neku priču. Uostalom, ova je original i zato je ne bih mijenjao - rekao je Stipanović.

Ni veslačkom fotofinišu srebro Damira Martina nije baš u najboljem stanju.

- Ma meni se medalja izlizala od posebne kutijice u kojoj se drže odličja. Moja je još o odličnu stanju, znam da se jednom veslaču prolilo pivo te sad ima ljubičasto odličje - kaže Damir, koji neće tražiti zamjenu.

- Samo ako mi umjesto srebra nazad pošalju zlato - nasmijao se Vukovarac.

  • “Nije mi jasno da su medalje tako loše kvalitete, iznenadilo me to neugodno” - Glasnović je razočaran
  • “Ja sam kriv za oštećenja, pa mi je malo i neugodno zatražiti zamjenu” - Marenić još dvoji što napraviti
  • “Ova izlizana mi je još i draža, ima neku priču. Uostalom, ipak je i original” - Stipanović svoju ne vraća
  • “Poslat ću svoju natrag u Rio, ali samo ako je nazad dobijem kao zlatnu” - Martinu ne smetaju oštećenja
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu