Obavijesti

Sport

Komentari 10

Vulić prvak Moldavije: Ponosan sam, imamo uvjete kao Real...

Vulić prvak Moldavije: Ponosan sam, imamo uvjete kao Real...
3

Ne znam koliko trenera u Hrvatskoj se može pohvaliti s dva naslova prvaka u dvije zemlje, rekao nam je Zoran Vulić, koji je osvojio moldavsko prvenstvo

VIDEO

Slaven Bilić bio je najveće trenersko iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Premier league, Niko Kovač izborio je opstanak s Eintrachtom u Bundesligi, Ivan Jurić uveo je maleni Crotone u Serie A, a Zoran Vulić nastavio je niz uspjeha hrvatskih trenera osvajanjem naslova prvaka Moldavije sa Sheriffom iz Tiraspola. 

Zoran Vulić preuzeo je momčad Sherifa od Liliana Popescua, odmah u narednom kolu popeli su se s trećeg na prvo mjesto, koje su na koncu i osvojili u 'zlatnoj utakmici', svojevrsnom finalu prvenstva, koje se igra između dvije prvoplasirane momčadi s istim brojem bodova.

Sheriff iz Tiraspola i Dacia iz Kišinjeva imali su po 65 bodova, odigrali su ''zlatnu utakmicu'' na neutralnom terenu, na stadionu Zimbrua, a susret su vodili sudci iz Mađarske. 

Dva igrača koje je doveo zabila za naslov

- Po meni je to najbolje i najpoštenije rješenje. Ne odlučuje ni međusobni score, ni gol razlika koja se napumpava na malim utakmicama... Ovako nitko ne može reći da je oštećen – kaže Vulić, kojem je sreću pred sam kraj susreta donio Goran Galešić, igrač koga je doveo u Sheriff. 

- Josip Ivančić je zabio gol Daciji za remi koji nas je odveo u ''zlatnu utakmicu'', a Galešić je zabio Daciji za pobjedu i za osvajanje prvenstva. Ispada da su me dva momka koje sam doveo odveli do trofeja. Zbilja sam presretan. Preuzeo sam momčad na trećem mjestu, plan je bio da idemo na naslov prvaka, na koncu smo i uspjeli, iako je bilo problema, nije sve prošlo baš tako jednostavno. U prvom dijelu momčad je bila fantastična, kasnije smo prodali četiri Brazilca, neki su nam se igrači i ozlijedili..., tako da smo na koncu završili sezonu bez pet važnih igrača. 

Uvijek sam krpao rupe gdje je trebalo

Iako iza sebe ima zapaženu igračku karijeru, te uspjehe s Hajdukom, Vulićev trenerski put nije nimalo lak.

Bio je pomoćnik u stožeru izbornika Otta Barića, a osim samostalnog rada u Hajduku, iz koga je otišao prije deset godina, te Rijeci, Istri i Splitu, radio je Vulić i u Luč Energiji iz dalekog Vladivostoka, te Sheriffu. 

- Tako mi je bilo i u igračkoj karijeri, krpao sam rupe tamo gdje je trebalo. Igrao sam sve pozicije, od broja dva, do broja 11. Takav je moj put, očito nisam 'odabran' za nešto veliko. Ponosan sam na ovaj trofej, nije lako osvojiti naslov prvaka ni u svom kvartu, a kamo li u stranoj državi. Pa makar i u Moldaviji. Ponosan sam što sam bio prvak Hrvatske s Hajdukom, i sada sa Sheriffom.

- Ne znam koliko trenera u Hrvatskoj se može pohvaliti s dva naslova prvaka u dvije zemlje. Evo, prije par dana je bila obljetnica naslova prvaka koji smo osvojili u Varaždinu, nema tome dugo i obljetnica mog gola Zagrebu koji nas je odveo u ligu prvaka... Bio sam igrač i kapetan Hajduka i ja sam sretan. Čovjek se treba zadovoljavati stvarima koje ispunjavaju njega, a ne stvarima koje zadovoljavaju druge - rekao je Vulić, koji je presretan i zbog uspjeha kolega Bilića, Kovača, Jurića...

Vraćam se u Tiraspol

- Bilić i Kovač su kao bivši izbornici imali lakši put, ali mali Jurić je napravio vrhunski posao. Za Slavena nemam što reći, tko protiv njega ima nešto kazati, nije dobar čovjek. Niko je isto napravio sjajan posao, ali za mene je Jurić junak, on je imao najteži put, i baš sam ponosan na njega. Ne zaboravimo i Tudora, koji je bio trener u Grčkoj, gdje nije baš lako dobiti trenerski posao, to je ozbiljna nogometna zemlja - kaže Zoran Vulić.

Iako su ga povezivali s nekim drugim klubovima, Vulić se vraća u Tiraspol. 

- Ne srljam nigdje, bit će onako kako Bog bude htio, jer protiv sudbine se ne može. Vraćam se gore, igramo 15. srpnja pretkolo Lige prvaka, nadam se da će vlasnik kluba, koji je lud za nogometom, shvatiti da se za iskorak mora dovesti nekoliko kvalitetnih igrača. Moja je sreća da on jako voli nogomet, ali je i moja nesreća da je perfekcionist, da stalno želi više i bolje...

- Dvije godine igrali su Europsku ligu, samo prije je bilo lakše nego danas, danas su se svi pojačali. Dacia je dovela 5 igrača iz Metalista iz Harkiva, ima u ligi puno dobrih igrača, pretežno su to stranci, koji bi imali mjesta i u HNL-u.

Život u Moldaviji nije lak. 

Ovakvih uvjeta ne bi se posramili ni Real i Barca

- Nije, pogotovo ne zimi, kada padne jako puno snijega, zbog koga po dva mjeseca ljeti provodimo na Cipru. Tiraspol baš i nije grad koji nudi puno mogućnosti, no vrlo blizu su Kišinjev i Odesa, tako da onaj tko želi nešto više, može to i pronaći. 
No zato su uvjeti za rad vrhunski. 

- Uvjeta u kojima mi radimo ne bi se posramili ni Real i Barcelona. Imali smo tri otvorena i jedan zatvoreni trener, a nedavno je izgrađeno devet novih terena i kamp. Slične uvjete imaju Dacia i Zimbru, ali na žalost ne i svi ostali klubovi, pa ponekad na gostovanjima igramo na 'oranicama'.

Kad god se mijenja trener Hajduka, Vulićevo ime se spominje u kombinacijama.

- Hajduk je moja obitelj, kad pričam o Hajduku, kao da pričam o djetetu. Uvijek me se povezuje s Hajdukom, ali ja sam protiv toga ako od toga nema ništa, kao što uglavnom nema. Mene se sjete uglavnom novinari... 

Francuska je favorit Eura

Uskoro počinje Euro koji će Vulić pozorno pratiti, i navijati za Vatrene. 

- Imamo odličnu momčad, ali to ne znači ništa. Duga su bila prvenstva, igrači su ispražnjeni, umorni, tako da treba biti oprezan. Treba proći prvi krug, a onda korak po korak dalje. Možemo daleko, ali i ne moramo...

Favorit je za Vulića domaćin. 

- Francuska nije imala puno igrača u završnim utakmicama Lige prvaka i Europske lige, možda će im ta svježina i domaći teren pomoći da naprave iznenađenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani