Obavijesti

Sport

Komentari 3

WTA na Bolu: Stadion ima više sjedalica nego otok stanovnika

WTA na Bolu: Stadion ima više sjedalica nego otok stanovnika
1

Specifičnosti ovog turnira na svjetskoj razini su da je Bol najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira, a uz turnir u Mallorci jedini je otok u kalendaru WTA, rekao je načelnik općine Bol Marinković

VIDEO

Na današnjoj konferenciji za medije u Splitu najavljen je skori početak turnira WTA 125K Series Bol Open. Ždrijeb će se održati 28. svibnja, a od 29. pa do 5. lipnja na zadovoljstvo domaće publike i svih ljubitelja tenisa Bol će opet postati domaćin vrhunskom profesionalnom ženskom tenisu

Direktor turnira g. Feliks Lukas istaknuo je kako je domaćinstvo jednog WTA turnira posebno priznanje hrvatskom sportu te da je Bol ujedno i posljednja prilika tenisačicama za plasman u Rio obzirom da se skupljeni bodovi računaju i za Olimpijske igre.

- Naglasio bih i da je WTA Bol Open od velikog značaja zbog trenutačne pozicije u kojoj se hrvatski ženski tenis nalazi jer imamo brojne, izrazito talentirane igračice od kojih su neke već i prijavile turnir kao što su već etablirane Ana Konjuh, Donna Vekić i Petra Martić, nadolazeće teniske nade Jana Fett, Tena Lukas i Silvija Nirić kao i iskusne Darija Jurak i Ana Vrljić. No kao što znate, zbog drugih turnira i obveza igračica točna imena natjecateljica ćemo znati tek u drugoj polovici svibnja. U Bolu ove godine pripremamo pravi spektakl hrvatskog ženskog tenisa, djevojke će se boriti za nagradni fond od 125 tisuća USD - nastavio je Lukas uz napomenu kako je održavanje turnira u drugom tjednu Roland Garrosa vrlo atraktivan termin, što je velika prednost.

Župan Splitsko-dalmatinske županije, g. Zlatko Ževrnja rekao je kako je održavanje ovako priznatih sportskih manifestacija vrlo važno za županiju koja izdvaja oko 8 milijuna kuna godišnje u promociju, izrazivši svoju punu podršku organizatorima kao i dobrodošlicu svim sudionicima. Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, g. Joško Stella istaknuo je zadovoljstvo što će ovaj turnir doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Dalmacije, s naglaskom na činjenicu kako imamo idealnu klimu za cjelogodišnje pripreme za sve sportove, kao i za održavanje i drugih vrhunskih sportskih događaja.

Ipak, od svih, povratkom WTA turnira u Bol najzadovoljniji su Boljani koji se i danas rado sjećaju perioda od 1996. do 2013. godine kada je Bol bio najpoželjnija destinacija na Jadranu upravo zahvaljujući WTA turniru. Na konferenciji za medije bio je prisutan i načelnik Općine Bol, g. Tihomir Marinković koji je istaknuo i par zanimljivih podataka vezanih uz Bol i tenis:

- Specifičnosti ovog turnira na svjetskoj razini su da je Bol najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira, a uz turnir u Mallorci jedini je otok u kalendaru WTA. Ujedno, naše mjesto je posebno i po tome što je jedino na svijetu u kojem stadion ima više sjedalica nego čitav grad stanovnika.

Uz odličan teniski program u Bolu će biti i sadržajno bogat popratni, zabavni program. Osim planetarno popularnog švicarskog DJ-a, DJ Antoine-a koji će u Bolu promovirati svoj novi album „Provocateur“, na turnirskom beach partyju kao gošća nastupat će francuska pjevačica Luyanna, a ništa manje lijepa i talentirana nije ni kubanska plesačica Ana Karla Suarez (koja je svjetsku slavu stekla ulogom u spotu Enrique Iglesiasa za pjesmu „Bailando“) i koja će također bit dio večernjih programa u Bolu, za vrijeme trajanja turnira. 

Uz zabavne, gastro i druge popratne događaje, Bol će posjetiti i ugledni međunarodni poduzetnici u sklopu panel diskusija koje će za temu imati poticanje poduzetništva među mladima te kreiranje pozitivnog poduzetničkog okruženja. 
O svim programima bit će govora detaljnije u narednom periodu, a svi zainteresirani za dolazak na WTA 125K Series Bol Open ulaznice mogu kupiti od danas, u svim poslovnicama Atlasa kao i on line na www.ticketshop.hr, gdje su osim ulaznica u ponudi i paket aranžmani.

Ženska teniska organizacija (WTA) je globalni lider u ženskom profesionalnom sportu s više od 2.500 tenisačica koje predstavljaju 92 nacije, s rekordnim nagradnim fondom od 129 milijuna $ na 55 WTA turnira i 4 Grand Slama u 33 zemlje. WTA Bol Open veliki je sportski uspjeh za Hrvatsku i Bol jer je u 2016. godini ekskluzivnu licencu za održavanje WTA turnira iz 125K Serie dobilo svega 7 turnira od čega su tri u Aziji, dva u SAD-u, te u Europi, uz naš Bol, još jedino francuski Limoges. Sve su to razlozi koji govore koliko je značajna prisutnost Bola u WTA kalendaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao