Obavijesti

Sport

Komentari 66

'Pokvareni' telefoni, Witselova sapunica i veliki rekord 'lisica'

'Pokvareni' telefoni, Witselova sapunica i veliki rekord 'lisica'
1

Posljednji dan smo, kao i uvijek, svjedočili pravoj 'ludnici' i prevratima. U Engleskoj su bili aktualni 'pokvareni telefoni', Talijani su se vratili na 'velika vrata', dok su i neke velike naše nade ostvarile unosne transfere

VIDEO

Ljetni prijelazni rok završen je u 23:59 31. kolovoza. Što se kupovalo, kupovalo se. Do zime slijedi pauza, pa će klubovi koji nisu odradili dobar posao prethodna dva mjeseca imati priliku za popravak.

Posljednji dan smo, kao i uvijek, svjedočili pravoj 'ludnici' i prevratima. U Engleskoj su bili aktualni 'pokvareni telefoni', Talijani su se vratili na 'velika vrata', dok su i neke velike naše nade ostvarile unosne transfere.

Sissoko 'izigrao' Everton, Sunderland ispao nezahvalan

Čelnici Sunderlanda izigirali su Yanna M'Vilu kojem se nisu javili oko 23 i 30 pa je francuskom veznjaku tako propao transfer u klub kojem je prethodne sezone pomogao da se spasi od ispadanja. Bio je na posudbi iz ruskog Rubin Kazanja te odigrao 37 od 38 utakmica. I nakon svega, nisu mu se udostojili javiti na poziv.

Ipak, priča dana je Moussa Sissoko. On je 'izigrao' Everton s kojim je preko dana dogovarao transfer, da bi na kraju završio u londonskom Tottenhamu. Naime, veznjak Newcastlea nije se javljao na mobitel čelnicima liverpoolskog kluba koji su ga očekivali na medicinskim pregledima navečer.

Belgijski veznjak iz redova ruskog Zenita ostao je razočaran poslije današnjeg dana. U utorak navečer Axel Witsel ekspresno je doputovao iz Bruxellesa u Torino kako bi potpisao za talijanski Juventus.

Proveo je čak 13 sati u prostorijama Mandžinog i Pjacinog kluba, no do transfera nije došlo. Sve je stopirao Zenitov trener Mircea Lucescu. Axelu ostaje još godina ugovora u Rusiji, sigurno je da neće produžiti jer njegova želja je transfer u prvaka Italije zbog kojeg je odbijao ponude Chelsea i Evertona.

Engleski prvak Leicester doveo je alžirskog napadača Islama Slimanija iz portugalskog Sportinga. Ovim su transferom 'lisice' oborile rekord transferom koji će ih izaći 30 milijuna eura te dodatnih pet kroz bonuse. Stvara to dakako veliku konkurenciju napadačkom trozubcu Vardy - Musa - Okazaki.

Englezi i Talijani najviše trošili, Španjolci 'tihi'

Ovoljetni prijezalni rok obilježila je duga transfer saga Francuza Paula Pogbe. Tjednima se pisalo i razglabalo o njegovom potencijalnom prelasku u Manchester United.

Iz dana u dan priča se 'resetirala' da bi veznjak na kraju za 105 milijuna eura potpisao za Mourinhove 'crvene vragove' gdje se priključio Zlatanu Ibrahimoviću koji je također završio na Old Traffordu.

Manchester United v Southampton - Premier League

Zato je Juventus uzvratio jednakom mjerom i to 'preko leđa' direktnom rivalu za osvajanje Serie A. Uzeli su Napoliju najboljeg igrača i strijelca za 90 milijuna eura, Gonzala Higuaina.

Treći najskuplji transfer djelo je Kineza. Ruski Zenit prodao je u Shanghai SIPG brazilskog ofenzivca Hulka za 55,8 milijuna eura, dok četvrto mjesto pripada engleskom stoperu Johnu Stonesu. Njega je pak Manchester City platio Evertonu 55,6 milijuna eura.

Iza njega nalazi se Nijemac Leroy Sane, a taj transfer također potpisuje Pep Guardiola. Schalke je na ime mladog ofenzivnog veznog zaradio 50 milijuna eura.

Iznenađujuće, španjolski giganti Barcelona i Real Madrid nisu pretjerano 'divljali' ovo ljeto oko dovođenja novih igrača. Usporedbe radi, više je potrošio engleski drugoligaš Aston Villa nego aktualni prvak Europe iz Madrida.

Najveća potrošnja po zemljama (uključuje i odlazne i izlazne transfere):

  1. Engleska - 1,67 milijardi eura kroz 2760 ostvarenih transfera
  2. Italija - 1,04 milijardi eura kroz 5347 ostvarenih transfera
  3. Njemačka - 844,27 milijuna eura kroz 15980 ostvarenih transfera
  4. Španjolska - 802,4 milijuna eura kroz 2751 ostvarenih transfera
  5. Francuska - 423,10 milijuna eura kroz 1168 ostvarenih transfera
  6. Portugal - 259,32 milijuna eura kroz 1077 ostvarenih transfera
  7. Rusija - 186,05 milijuna eura kroz 1409 ostvarenih transfera
  8. Nizozemska - 144,44 milijuna eura kroz 2323 ostvarenih transfera
  9. Kina - 136,78 milijuna eura kroz 249 ostvarenih transfera
  10. Belgija - 124,31 milijuna eura kroz 1382 ostvarenih transfera
  •   16. Hrvatska - 50,99 milijuna eura kroz 465 ostvarenih transfera

Pjaca, Rog i Vrsaljko napravili velike transfere

Što se tiče hrvatskih predstavnika u 'mercatu', ovo je ljeto obilježio Marko Pjaca zajedno s Markom Rogom. Prvi je dinamovac prodan u Juventus za 23 milijuna eura, dok je drugi završio u Napoliju za 15.

Transfer karijere ostvario je i bočni igrač Šime Vrsaljko koji je iz Sassuola prešao u madridski Atletico za 16 milijuna eura. Zvučan transfer dogodio se i veznjaku Mariju Pašaliću, on je stigao na posudbu u redove Milana.

Legendarni Ivica Olić poslije raskida sa HSV-om otišao je u 1860 Munchen, dok je Alen Halilović poslije posudbe u Gijonu završio baš u njemačkom 'dinosauru' HSV-u. Duje Čop i Marko Livaja imaju također nove klubove u Španjolskoj. Prvi je završio u Gijonu, a drugi u Las Palmasu.

West Ham United v Juventus - Betway Cup - London Stadium

20 najskupljih ovoljetnih transfera:

  • 1. Paul Pogba (23) - iz Juventusa u Manchester United: 105 milijuna eura
  • 2. Gonzalo Higuain (28) - iz Napolija u Juventus: 90 milijuna eura
  • 3. Hulk (30) - iz Zenita u Shangai SIPG: 55,8 milijuna eura
  • 4. John Stones (22) - iz Evertona u Manchester City: 55,6 milijuna eura
  • 5. Leroy Sane (20) - iz Schalkea u Manchester City: 50 milijuna eura
  • 6. Granit Xhaka (23) - iz Gladbacha u Arsenal: 45 milijuna eura
  • 7. Henrikh Mkhitaryan (27) - iz Dortmunda u Manchester United: 42 milijuna eura
  • 8. Sadio Mane (24) - iz Southamptona u Liverpool: 41,2 milijuna eura
  • 9. Shkordan Mustafi (24) - iz Valencije u Arsenal, 41 milijun eura
  • 10. Alvaro Morata (23) - iz Juventusa u Real Madrid: 40 milijuna eura
  • 11. Joao Mario (23) - iz Sporting Lisabona u Inter: 40 milijuna eura
  • 12. Michy Batshuayi (22) - iz Marseillea u Chelsea: 39 milijuna eura
  • 13. David Luiz (29) - iz PSG-a u Chelsea: 38,5 milijuna eura
  • 14. Eric Bailly (22) - iz Villarreala u Manchester United: 38 milijuna eura
  • 15. N'Golo Kante (25) - iz Leicestera u Chelsea: 35,8 milijuna eura
  • 16. Mats Hummels (27) - iz Dortmunda u Bayern: 35 milijuna eura
  • 17. Andre Gomes (23) - iz Valencije u Barcelonu: 35 milijuna eura
  • 18. Renato Sanches (19) iz Benfice u Bayern: 35 milijuna eura
  • 19. Moussa Sissoko (27) iz Newcastlea u Tottenham: 35 milijuna eura
  • 20. Miralem Pjanić (26) - iz Rome u Juventus: 32 milijuna eura

TIJEK POSLJEDNJEG DANA PRIJELAZNOG ROKA:

00:15 Francuski veznjak Yann M'Vila doputovao je iz Rusije u London gdje je čekao realizaciju transfera u Sunderland gdje je ranije igrao na posudbi. Oni mu se nisu javili na telefon kada ih je zvao u 23 i 30. Igrač je to otkrio na društvenim mrežama, a to je svakako ružna gesta kluba kojem je ovaj igrač pomogao u borbi za ostanak prethodne sezone. Odigrao je 37 od 38 utakmica, no očito im više nije dobar.

00:00 ZAVRŠENO JE!

23:55 Kakva sapunica oko Francuza Mousse Sissoka! Veznjak Newcastlea bio je na pragu potpisa za Everton koji je već bio spremio sve za medicinski pregled. Kad su ga iz liverpoolskog kluba zvali da dođe, on se nije javio na mobitel, da bi se potom saznalo kako je prihvatio ponudu Tottenhama.

23:55 Slaven Bilić pustio je Ekvadorca Ennera Valenciju u Everton. Riječ je o posudbi, a ukoliko klub iz Liverpoola odluči otkupiti napadača, morat će platiti Hammersima 17 milijuna eura. Igrač je jutros bio na pragu prelaska u Swansea, no ipak je završio u bivšem Slavenovom klubu za igračke karijere.

22:50 Branič Nikola Maksimović postao je najskuplji srpski igrač u povijesti. Sad već bivši igrač Torina potpisao je za Rogov Napoli i to za vrtoglavih 29,5 milijuna eura. U dogovor je uključen i veznjak Mirko Valdifiori koji će put Torina.

22:45 Talijanski div AC Milan potpisao je čileanskog ofenzivnog veznjaka Matiasa Fernandeza iz Fiorentine. Dolazi na San Siro kroz posudbu koju je Milan platio 500 tisuča eura, a ukoliko ga odluče zadržati i poslije tekuće sezone, dužni su 'violama' uplatiti milijun eura.

22:15 Bivši nogometaš Real Madrida, Liverpoola i sad Napolija Alvaro Arbeloa potpisao je ugovor s West Hamom Slavena Bilića!

22:10 Konačno se i to dogodilo! Mario Balotelli je pronašao klub i karijeru će nastaviti u Nici! On je u Francusku stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Liverpoolom.

22:00 Jack Wilshere novi je član Bournemoutha. Veznjak Arsenala će sljedećih godinu dana provesti na posudbi, a Bournemouth će za njegove usluge platiti 2,4 milijuna eura.

21:15 Lijevi bek Josip Kvesić novi je igrač splitskog Hajduka. Ovaj 25-godišnjak došao je kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s turskim Antalyasporom. Nosit će dres s brojem 3, a već je odradio prvi trening pod Marijanom Pušnikom.

20:42 Mateo Bertoša više nije igrač NK Rijeke dok će Mato Miloš karijeru nastaviti u Istri, a Andrija Filipović u Sieni.

20:11 Iskusni Milanov golman Diego Lopez (34) karijeru će nastaviti u Espanyolu.

20:10 Nogometaš Liverpoola Lazar Marković ponovo će u Portugal na posudbu. Ovaj put neće u Benficu nego u njenog gradskog rivala Sporting.

20:00 Bivši nogometaš Benfice Oscar Cardozo (33) novi je član Olympiacosa. Stigao je iz Trabzonspora.

19:00 Novo Dinamovo pojačanje stoper Amir Rrahmani karijeru će nastaviti u Lokomotivi kao posuđen igrač. Rrahmani je stigao iz Splita za 4 milijuna eura (plus PDV).

Igor Kralj/PIXSELL

16:45 Kolumbijac Juan Cuadrado vraća se u Juventus. Uskoro se očekuju potvrde Chelseaja i Juventusa, svi detalji su dogovoreni. Talijanski SKY otkrio je kako je Cuadrado u suzama molio čelnike Juventusa na koncu prošle sezone da ga zadrže u klubu.

Čitavo ljeto trajala je 'bitka' za igrača koji je isključivo htio u redove talijanskog prvaka, a danas mu se to i ostvarilo. Talijani će Cuadrada dovesti na posudbu za koju bi trebali odmah platiti 5 milijuna eura, dok bi na kraju sezone otkupili njegov ugovor za 15.

16:36 Prema pisanju većine engleskih medija, Chelsea je postigao dogovor s PSG-om oko Davida Luiza. Bivši igrač 'plavaca' vratit će se u London za 40 milijuna eura. Čini se kako je PSG postigao dogovor sa Sao Paulom oko talentiranog stopera Rodriga Caia što je ubrzalo pregovore s Chelseajem.

NPH/Pixsell

15:45 NK Varaždin misli ozbiljno. Ovaj trećeligaš nedavno je doveo Gorana Mujanovića, a sad je potpisao igrača dortmundske Borussije, Domagoja Droždeka, koji je igrao za B momčad u Njemačkoj. Droždek je bio i hrvatski U-19 reprezentativac.

15:22 Samir Nasri potpisao je za Sevillu! Francuz je u Manchester Cityju od 2011. godine, odigrao je preko 120 utakmica za "građane", ali nije u planovima novog trenera Pepa Guardiole.

15:20 Chelsea je sve dogovorio s Fiorentinom oko Marcosa Alonsa. Španjolac stiže za 23 milijuna funti, a potpisat će nakon liječničkog pregleda.

14:20 Evo i službeno gotovih poslova. Stoke City doveo je napadača Manchester Cityja Wilfrieda Bonyja na jednogodišnju posudbu.

14:10 Engleski mediji pišu kako bi Chelsea mogao osigurati spektakularno pojačanje u zadnjem danu prijelaznog roka, a ne radi se o povratku Davida Luisa. Navodno je pred vratima James Rodriguez koji stiže iz Reala...

13:20 Antonio Jakoliš potpisao je za rumunjsku Steauu. Jakoliš je bivši igrač Šibenika, Hajduka i Zadra, a lani je s Clujom osvojio rumunjski kup. U Steauu je otišao u transferu od 350.000 eura.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

13:10 Joe Hart potpisao je za Torino! Engleski reprezentativni golman napustio je City nakon žestoke svađe s Pepom Guardiolom, a u Torinu će biti na posudbi.

12:55 Jozo Šimunović bio je na liječničkom pregledu u Torinu, ali talijanski mediji pišu da nije prošao. Šimunović je prošlog ljeta prešao iz Dinama u Celtic za sedam milijuna eura. No zbog ozljeda je izgubio mjesto u klubu i odlučio se za odlazak. Torino je ponudio četiri milijuna eura što je Celtic prihvatio, ali Jozo nije uspio proći liječnički. 

11:40 Axel Witsel na pragu je dolaska u Juventus! Talijanski mediji ovu vijest donose na naslovnicama internetskih portala. Belgijac je navodno već u Torinu gdje obavlja posljednje detalje uoči potpisa ugovora. Witsel je u Zenitu od 2012. godine.

11:15 Engleski mediji pišu kako Chelsea radi na povratku Brazilca Davida Luiza iz PSG-a. Luiz je otišao iz Londona 2014. godine, a Chelsea bi ga vratio za 30 milijuna funti. PSG traži barem 40 jer su ga platili 50.

Reuters/Pixsell

11:00 Leicester City ruši klupski rekord. Aktualni engleski prvaci na pragu su dovođenja Alžirca Islama Slimanija iz Sportinga, a platit će ga 29.7 milijuna funti. Portugalci su odbili prvotnu ponudu Leicestera od 25 milijuna pa su "lisice" podebljale ponudu i Sporting je pristao prodati svog napadača.

10:50 Moussa Sissoko napustio je kamp francuske reprezentacije kako bi završio transfer. Engleski mediji pišu kako ide u Tottenham. 

10:15 Konopljanka je iz Seville stigao na posudbu u Schalke. Brzonogi Ukrajinac u novom klubu izabrao je broj 11.

9:50 Isco odlazi iz Reala! Madridski AS piše kako je Isco na izlaznim vratima, a kao dvije moguće destinacije spominju se Malaga i Tottenham, gdje bi veznjak preselio na posudbu. Iscu su u Realu savjetovali kako bi mu bilo bolje da ode na posudbu jer će teško dobiti prednost ispred Kroosa, Modrića i Jamesa.

REUTERS/PIXSELL

9:10 Marcelo Brozović, Nikola Kalinić i Milan Badelj mogli bi posljednjeg dana prijelaznog roka promijeniti klubove. Brozović je na korak do potpisa za Chelsea. Napoli nakon Roga želi Nikolu Kalinića koji bi trebao nadomjestiti Higuaina. Mialn Badelj mogao bi se pridružiti Pašaliću u Milanu...

8:35 Dinamo je također u šopingu. "Modri" su doveli veznjaka Fiolića i stopera Perića iz "filijale" Lokomotive, dok je Rrahmani stigao iz RNK Splita. No Dinamo je ostao bez Pjace i Roga i ako misli biti nešto više od vreće za udaranje u Ligi prvaka, morat će dovesti ozbiljnija pojačanja od ovih.

8:30 Španjolski mediji jučer su otkrili kako Real planira mega-transfer posljednjeg dana prijelaznog roka. Kraljevi su spremni iskrcati 100 milijuna eura za napadača dortmundske Borussije Aubameyanga.

REUTERS/PIXSELL

8:06 Barcelona je jučer završila transfera Paca Alcacera iz Valencije. I to baš na njegov rođendan. Stigao je za 30 milijuna eura, a glavna zadaća bit će mu tu i tamo odmoriti nekoga iz trija MSN.

8:05 Pjaca u Juventusu, Vrsaljko u Atleticu, Rog u Napoliju, Pašalić u Milanu... Koji je Hrvat napravio najveći transfer ovoga ljeta? KOMENTIRAJTE!

8:00 Klubovi mogu trgovati još danas jer do 23:59 sati traje ljetni prijelazni rok. Dosadašnje zvijezde ovog prijelaznog roka su Zlatan Ibrahimović i Paul Pogba koji su prešli u United, Gonzalo Higuain koji je Napoli zamijenio Juventusom, a i Hrvate se nešto pitalo. Marko Pjaca otišao je u Juventus, a Marko Rog u Napoli. Mario Pašalić postao je novi igrač Milana. Šime Vrsaljko prešao je iz Sassuola u Atletico Madrid. Što klubovi spremaju posljednje dana prijelaznog roka pratite na našem portalu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe