Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zajedno su polagali: 'Ševčenko je spoj Ancelottija i Mourinha'

Zajedno su polagali: 'Ševčenko je spoj Ancelottija i Mourinha'
1

UČENICI Igor Jovičević polagao je s Andrijem Ševčenkom u Nyonu ispit za trenersku licenciju. Zadatak je bio pripremiti momčad Barcelone za utakmicu protiv Paris Saint-Germaina

VIDEO

Barca je gostovala u Parizu, a mi smo morali, na temelju loših i dobrih strana PSG-a, pripremiti igru Barce. Ševčenko i ja smo bili na terenu, obojica smo imali zviždaljku, ali je on cijelo vrijeme zviždao, svi su slušali njega. Ispalo je kao da sam pomoćni trener. A bio nam je zajednički ispit, prisjetio se kroz smijeh polaganja ispita Igor Jovičević.

Igor je bio jedan od najtalentiranijih nogometaša Hrvatske, a sa 17 godina ga je pozvao Real.

No ispriječile su se ozljede.

- Igrao sam za mladu reprezentaciju protiv Ukrajine 1995. Butina, Rapajić, Vugrinec... U 13. minuti su mi otišli ligamenti, tri godine nisam mogao stajati - kaže Igor.

U Ukrajini je dvije godine bio trener Karpata, izabran je i za trenera mjeseca, dobitnik je raznih nagrada...

Ševčenko nije učio iz skripti

- Ševčenka sam upoznao 1995. kad smo igrali za mlade repke. Dobili smo ih u Zaprešiću 1-0, igrali su on, Rebrov, Šovkovski, Holovko... Kasnije smo zajedno polagali za trenera. Kad smo položili, pljeskalo nam je 300 ljudi iz Uefe. Kakav je bio učenik? A reći ću da nije baš učio iz skripta i blježnica, uvijek bi nešto improvizirao.

- Rekao mi je da mu je trenerski uzor bio Valerij Lobanovski, kasnije Ancelotti i Mourinho. Njih trojica su ga definirali kao trenera. Zajedno smo učili šest semestara. Izlazili smo zajedno na večere, utakmice, druženja... Evo, upravo se idem s njim naći na kavi, da se vidimo.

Jovičević izvrsno poznaje ukrajinsku momčad.

- Dolaskom Ševčenka jako su promijenili filozofiju igre, gaje napadački stil. On će pokušati nekoliko varijatni, kroz posjed lopte ili u širinu, gdje će Jarmolenko pokušati igrom jedan na jedan napraviti višak. On im je najopasniji igrač. Ostali su dobri, no nemaju minutažu u klubovima kao naši igrači.

- Konopljanka ne igra u kontinuitetu, dok su naši zvijezde svojih momčadi. Nadalje, prvenstvo im je takvo da dugo pauziraju. Uz sve to hrvatski igrači su individualno puno bolji, tu nema dvojbe. Ključ će biti Modrić i Rakitić, oni moraju usmjeriti tijek utakmice - smatra Igor.

Napad rasterećuje obranu

Nema Ćorluke, Vrsaljka, Lovrena, Srne...

Može li naš napad rasteretiti obranu?

- Mora! Napad je najbolja obrana, a mi imamo strašne napadače. Mandžukić je briljantan, Kalinić je igrao u Ukrajini, a u Fiorentini ga ide gol, u odličnoj je formi i Andrej Kramarić. Kalinić bi mogao biti naše oružje za pobjedu protiv Ukrajine - zaključio je Jovičević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija