Obavijesti

Sport

Komentari 107

Zbilja je "El Bahati": Gračan je bijesan, a Jozak "gasi vatru"

Zbilja je "El Bahati": Gračan je bijesan, a Jozak "gasi vatru"
1

SRAMOTA Vidio je valjda na primjeru Dejana Lovrena da tu radi tko što hoće pa se Alen Halilović jednostavno - nije pojavio na okupljanju mlade hrvatske reprezentacije...

VIDEO

Autobus HNS-a, parkiran ispred Dinamovog stadiona, čekao je mlade reprezentativce. Benković, Fiolić, Pavičić, Vlašić, Milić... Dolazili su jedan po jedan, pružili ruku izborniku Gračanu. No onaj kojeg su svi čekali - nije se uopće pojavio.

Alen Halilović očito je na svoju ruku odlučio preskočiti kvalifikacijske utakmice U-21 reprezentacije protiv Švedske i Gruzije - Ne znam je li riječ o ozljedi ili ljutnji. Nisam bio s njim u kontaktu, ako je odlučio ne doći, to je njegov izbor.

Ovdje ga nema, a zašto - to je pitanje za više instance - rekao je izbornik Nenad Gračan, vidno kipteći od bijesa što mu nema jednog od najboljih i najvažnijih igrača.

Nakon što ga je Čačić prekrižio s popisa putnika za Euro u Francuskoj, a potom ga nije pozvao za predstojeće kvalifikacijske utakmice A reprezentacije, Alen se očito uvrijedio. On ima visoko mišljenje o svojim igračkim kvalitetama, i to je u redu, no ovakav “vritnjak” mladoj reprezentaciji nije mu trebao.

Nadalje, zasmetalo mu je što mu je Čačić obećao da će igrati nađe li novi klub. Alen ga je pronašao, sad je u HSV-u, no kako Gračan nije znao o čemu se radi, valjda jedini u državi, stvar je pojasnila “viša instanca”. Romeo Jozak, direktor svih reprezentacija.

- Dobili smo dva dopisa, jedan Halilovićev, drugi od Jürgena Ahlerta, menadžera HSV-a. Mole za razumijevanje te pojašnjavaju kako Halilović treba vremena za prilagodbu u novu sredinu - objasnio je Jozak.

I objašnjenje bi bilo u redu da je riječ o prijateljskoj utakmici, no Hrvatska igra kvalifikacije za Euro 2017. i Alen je morao doći. To više što je riječ o odlučujućim utakmicama.

U suprotnom, svaki klub bi mogao za svog igrača javiti da mu treba prilagodba na trenera, suigrača, travnjak... Uostalom, prilagodba je potrebna i Rogu, Pjaci, pa su, eto, obojica stigli.

- Razgovarat ću s njim, ali smatram da ovo nije muljaža. Prihvaćam argumente i Alen neće biti sankcioniran - zaključio je Romeo Jozak.

Mi bismo dodali da je ovo samo nastavak skandala vezanih uz reprezentaciju. Nekoć smo imali slučaj Bišćan, sad imamo dva: “sanirani” problem s Lovrenom, koji će kad-tad opet izbiti na površinu, te slučaj “El Bahati”. Alibi je zbilja toliko neuvjerljiv da bi čovjek morao biti naivčina, ili barem Jozak, da u njega povjeruje.

Tanak alibi

Potrebno mu je, kaže, vrijeme za prilagodbu u HSV-u. Kao da Pjaci nije u Juveu ili Rogu, koji je tek potpisao za Napoli.

Gračan kipti od bijesa

Ne znam zašto nije došao, to je očito pitanje za neke više instance

Romeo Jozak ‘gasi vatru’

U dopisu stoji da treba vrijeme za prilagodbu u HSV-u. Neće biti sankcioniran

ANKETA: Je li Halilović u pravu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka