Obavijesti

Sport

Komentari 189

Gradonačelnik Osijeka Mamiću: 'Puno si naučio u Remetincu'

Gradonačelnik Osijeka Mamiću: 'Puno si naučio u Remetincu'
4

Prvi dopredsjednik HNS-a i novi savjetnik Dinama Zdravko Mamić na potpisivanju ugovora Osijeka s novim vlasnicima kritizirao je novi Zakon o sportu i njegove autore...

VIDEO

U hotelu Osijek upriličena je svečanost potpisivanja kupoprodaje dionica i kupnje NK Osijeka između većinskih vlasnika dionica, grada Osijeka, i mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa. Time su okončani višemjesečni pregovori oko preuzimanja osječkog prvoligaša, ali i gubitaša, a okončana je i njegova višegodišnja neizvjesna sudbina koja ga je dovela pred izlazna vrata iz Prve HNL. Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su brojni gosti i uglednici nogometnog svijeta, a među njima i Davor Šuker sa čelnicima HNS-a te Zdravko Mamić, ali i poznati nogometaši koji su stasali na terenima NK Osijeka. 

Program je vodio Ivica Blažičko koji je odmah na početku predstavio kratak dokumentarni film o povijesnom razvoju nogometa i NK Osijeka u gradu na Dravi. Film je podsjetio na Osijekove najveće uspjehe, na plejadu uspješnih trenera i klupskih legendi, ali i na iznimno uspješnu školu nogometa koja je Hrvatskoj dala brojna čuvena nogometna imena, među kojima i svjetski poznatog Davora Šukera. 

- Da nogomet nije samo nogomet, nego je i politika, svjedoči i ovaj događaj koji je realiziran zahvaljujući suradnji mene i Branimira Glavaša. Da se nisam s njim pomirio, ne bi bilo ni ovoga, i zato hvala mu - rekao je u polušali gradonačelnik Ivica Vrkić izrekavši dobrodošlicu Lorincu Mesarošu i njegovom partneru, Osječaninu koji je to sve i pokrenuo, mladom poduzetniku Ivanu Meštroviću.

Mamićev show kod potpisivanja

Dok je svečano, pred kamerama, Vrkić potpisivao ugovor sa Meszarosem, Mamić je dobacio:

- Moraš potpisati oba primjerka jer jedan ide tebi, a jedan njemu - na što mu je Vrkić spremno odgovorio:

- A vidi se da si puno toga naučio u Remetincu - i izazvao smijeh prisutnih.  

- Morat ćemo mi u Dinamu sada dodati malo gasa kad vidim ovu osječku dominaciju - rekao je potom Mamić. 

- Ma imat ćeš ti sad problema - odvratio je Vrkić i opet izazvao smijeh. 

- Hvala prijatelju Lorencu što mi je i ovoga puta vjerovao i što voli Osijek, Slavoniju i Hrvatsku. Nismo klub kupili sebi nego Osijeku i njegovim građanima. Želja nam je da u praksi zaživi naš novi slogan 'Osijek navija za Osijek', da pokrenemo sport u ovome gradu, da promjenimo percepciju nogometa kao elitističkog djelovanja, da na našem terenu imamo mlade Messije, Ronalde, Šukere, Bjelice i druge talente, da na utakmice sinovi dovode svoje očeve - rekao je Ivan Meštrović, poduzetnik kojega je Glavaš potaknuo na kupnju NK Osijeka.

- Predsjednik sam nogometne akademije Puškaš u Mađarskoj koja već 10 godina surađuje s NK Osijekom. Također sam i vlasnik nogometnog kluba u Mađarskoj i gradonačelnik grada. Kao takav znam zašto je gradu potreban nogomet. Kada sam doznao za vaše probleme, odlučio sam ih riješiti. Mi smo vlasnici, ali klub ostaje vaš. Kratkoročno planiramo ojačati klub, da ostane u prvoj ligi a potom, kasnije, da se nađe među prva tri hrvatska kluba, ojačati podmladak i dovesti nove snage, obnoviti stadion. Imamo sredstva, ali tražimo stručnjake. Nećemo samo govoriti, nego ćemo i raditi - najavio je nove aktivnosti u NK Osijeku novi vlasnik Lorenc Meszaros. 

Za potpredsjednika kluba imenovan je Igor Vekić, otac naše poznate tenisačice Done Vekić, a za direktora, mladi osječki odvjetnik, Igor Galić. Sportski direktor je novi, stari, Alen Petrović, koji je već bio na toj poziciji prije par godina. Na svečanosti su također predstavljena i dva "nova" imena u NK Osijeku, dva povratnika u klub, Aljoša Vojnović i Josio Knežević koji su tom prilikom s klubom iz kojega su potekli potpisali nove ugovore. 

Pokretanje videa...

01:40

Mamić: Zakon je neprovediv

Nakon potpisivanja ugovora Mamić je na upite novinara komentirajući novi Zakon o sportu kazao kako su pravnici HNS-a izvijestili da se radi o potpuno ishitreno donesenom zakonu, koji ima puno nejasnoća i nezakonitosti, zbog čega je Zakon upućen na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu, dodavši da je taj zakon "za obitelj HNS-a jednostavno neprovediv".

- Ne radi se o nikakvom prkosu ili inatu, nego je pravničkim rječnikom neprovediv. Predlagač zakona je u svojoj brzini napravio potpuno promašenu temu - kazao je Mamić. 

Ocijenio je kako je umjesto rasprava o tome odgovara li neki članak zakona nekome ili ne, važnije napraviti dobar zakon o sportu, kako bi se djeca i hrvatske škole okrenule tjelesnom odgoju i igri te pokrenula izgradnja bolje infrastrukture, kako bi djeca što više vremena provodila u sportu te tako bila zdravija i kreativnija.

- Umjesto članaka kojim će se eliminirati Mamića ili nekog drugog ili poboljšati privilegije i poziciju nekog kluba ili saveza treba nam novi, dobar zakon o sportu te novac s kojim će se poboljšavati infrastruktura i uvjeti, u kojima će se naša djeca razvijati - poručio je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima