Obavijesti

Sport

Komentari 21

Željko Babić krenuo u misiju: Aliloviću, ostani još s nama...

Željko Babić krenuo u misiju: Aliloviću, ostani još s nama...
3

RAZGOVOR U MAĐARSKOJ Mirko Alilović je nakon EP-a rekao izborniku da više ne želi igrati za reprezentaciju. Babić ga je stavio na popis i pokušat će to promijeniti

VIDEO

Dao je Mirko Alilović još i prije utakmice za treće mjesto u Poljskoj naslutiti kako je oproštaj od reprezentacije vrlo izvjestan, a nakon EP-a došao je još korak bliže tome. Izborniku Babiću jasno je rekao: “Ja više ne bih, umoran sam od svega ovoga...”

- Je, Mirko je nakon Eura rekao kako mu je dosta svega, da bi se maknuo iz reprezentacije - potvrdio nam je Petar Metličić, pomoćnik izbornika Željka Babića.

Prošlo je malo više od mjesec dana od rastanka nakon Eura, a Hrvatska je opet u akciji. Objavljen je širi popis igrača za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, a na njemu je i - Mirko Alilović. Babić je uporan tip, očito ne misli tek tako odustati od golmana kojeg hrvatski navijači redovito kritiziraju, a kolege golmani i golmanske legende jednako redovito ocjenjuju kao vrhunskoga golmana najviše svjetske klase.

- Nije popis još definitivan, tu je 28 igrača, tek treba vidjeti tko će biti u sastavu, pa tako i Mirko. No Željko je već isplanirao put u Mađarsku, ići će razgovarati s njim pa ćemo vidjeti kakav će biti ishod - kaže Metličić.

Stav vodstva reprezentacije je jasan, Babić i Metličić žele da Alilović i dalje bude tu, dio njihove momčadi, ali i Mirko je djelovao prilično odlučno u tome da završi reprezentativnu priču. I nije to ni posebno nelogično, posljednjih nekoliko godina reprezentacija mu je puno više opterećenje nego užitak. A to se, nažalost, znalo vidjeti i na terenu, u njegovim prezentacijama. I onda, naravno, kreću komentari navijača, često to budu kritike bez mjere, čak i opaske na granici dobrog ukusa, a emotivac kao što je Mirko Alilović teško prelazi preko toga.

- O ostanku u reprezentaciji popričat ću s izbornikom i s još nekim ljudima s kojima moram razgovarati, vidjet ćemo što će biti - rekao je Mirko prije 15-ak dana, ljutit što “sve ono što radim deset godina, za što krvarim sve ovo vrijeme, dovodi se u pitanje nakon jedne loše utakmice”.

I tjednima nakon Eura, kaže, imao je psihičke posljedice zbog svih upitnika koji su se pojavljivali oko njega, a u toj situaciji nije se lako vratiti u okruženje u kojem je došlo do toga. Vidjelo se već i na proslavi bronce da nije to onaj Mirko kakvog poznajemo.

Stajao je sa strane, osmijeha na licu nije bilo, pogled je uglavnom bio usmjeren u pod... Nije izgledao kao čovjek koji želi nastaviti ići istim putem, prije kao onaj koji je došao do prekretnice.

- Najgore mi je zbog obitelji, oni sve te kritike na moj račun proživljavaju puno teže nego ja - rekao nam je Mirko u razgovoru u Poljskoj, a taj će detalj sigurno imati velik utjecaj na konačnu odluku.

Nakon Eura vratio se u klub i počeo braniti onako kako to najčešće i radi u klubu - vrhunski. Njegova obrana druga je najatraktivnija u Ligi prvaka ove sezone, zna imati i više od 20 obrana u nekim utakmicama, ali i sam je svjestan da je u njegovu slučaju reprezentacija jedno a klub nešto sasvim drugo. I to ne uzrajava nikoga više nego njega samog...

Ako Mirko na posjet izbornika reagira “olićevski”, ako se zahvali na pozivu i odluči ići svojim putem, Hrvatska će ostati bez važne karike. Golmana koji na posljednja dva natjecanja nije bio pravi, ali i jednog od najboljih golmana na svijetu. Bit će tu Ivić, Stevanović, Pešić i Šunjić, igrat će se rukomet dalje i s Mirkom i bez njega, ali bilo bi šteta.

Tek mu je 30, njegove najbolje godine tek slijede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku