Obavijesti

Sport

Komentari 485

Fifa žestoko kaznila Hrvatsku: Zbog ustašluka prazne tribine!

Fifa žestoko kaznila Hrvatsku: Zbog ustašluka prazne tribine!
7

BEZ MILOSTI Fifa je zbog sramotnih ustaških povika protiv Izraela i Mađarske kaznila HNS s dvije utakmice bez navijača u kvalifikacijama za SP 2018. godine

VIDEO

Nova sramota Hrvatske! Fifa nije imala milosti za koketiranje dijela navijača sa zločinačkim ustaškim režimom na prijateljskim utakmicama u ožujku.

Na adresu Hrvatskog nogometnog saveza stigla je kazna za ustaške povike protiv Izralea u Osijeku i Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska je uz novčanu kaznu od 150.000 švicarskih franaka dobila i dvije utakmice pred praznima tribinama u kvalifikacijama za SP 2018. godine.

To bi trebalo značiti kako će Hrvatska protiv Turske u rujnu te Islanda u studenom ove godine zbog koketiranja dijela navijača sa zločinačkim režimom igrati pred praznim tribinama. Hrvatski nogometni savez je šokiran novom kaznom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uložit ćemo žalbu kako bismo zaštitili interese hrvatske reprezentacije i prave navijače Vatrenih - objavio je HNS na službenoj stranici.

Hrvatska je zbog Uefinih kazni već odradila dvije utakmice pred praznim tribinama u kvalifikacijama za Euro 2016. (Italija, Bugarska), a kvalifikacije za Euro 2020. godine također ćemo otvoriti jednom utakmicom bez navijača.

Rekordna novčana kazna

Fifina kazna od 150.000 švicarskih franaka (135 tisuća eura) najveća je novčana kazna koju je HNS dobio u povijesti. Neslavni rekord držala je Uefina kazna za "kukasti križ" na Poljudu. Tada je HNS dobio 100.000 eura kazne, jedan bod manje u kvalifikacijama za Euro i dvije utakmice pred praznim tribinama.

HNS je u posljednjih 11 godina platio više od pola milijuna eura, a sve o hrvatskim sramotama od Malte, San Sira, Osijeka pa do Budimpešte pročitajte u našem članku o kaznama.

Miranda Čikotić/Pixsell

Pred izraelskom veleposlanicom urlali: "ajmo ustaše"

Hrvatska je dočekala Izrael u ožujku u prijateljskoj utakmici. Sjajnu atmosferu u Gradskom vrtu pokvarila su sramotna skandiranja "Za dom spremni" i "ajmo, ajmo ustaše" i to pred izraelskom veleposlanicom Zine Kalay Kleitman. 

Uz nju je u loži bio i hrvatski premijer Tihomir Orešković u društvu ministra sporta Predraga Šustara i predsjednika HNS-a Davora Šukera. Skandiranje su nakon utakmice osudili HNS, Vlada, HHO te Židovska općina u Zagrebu čiji je predsjednik Ognjen Kraus rekao kako je trebalo prekinuti utakmicu.

Nespes

Zbog povika "Za dom spremni" Fifa je kaznila Josipa Šimunića s 10 utakmica i praktički ga umirovila prije SP-a 2014. godine.

Joe je dobio posao kod Čačića u reprezentaciji kao jedan od pomoćnika.

Dio hrvatskih navijača odlučio je ljubav prema domovini iskazivati koketiranjem sa sramotnim dijelom naše povijesti u kojem su ljudi stočnim vagonima prebacivani u logore i ubijani. I dok većina smatra kako u tim povicima nema ništa loše i alibi traži u operama i izlizanoj tezi o starohrvatskom pozdravu, bilo bi zanimljivo prokopati po knjigama i pronaći što točno predstavlja uzvik: "ajmo, ajmo ustaše", koji su navijači urlali pred izraelskom veleposlanicom u Osijeku.

Priopćenje HNS-a:

Disciplinska komisija Fife, koja je kao svjetska nogometna organizacija nadležna za međunarodne prijateljske utakmice, donijela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog nogometnog saveza sa 150.000 švicarskih franaka te odigravanju sljedeće dvije natjecateljske utakmice bez publike.

Rigorozna kazna je donesena zbog "neprimjerenog ponašanja" dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska bi tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prve dvije domaće utakmice, protiv Turske u rujnu te Islanda u studenom ove godine, trebala igrati bez potpore publike.

Podsjetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez gledatelja.

Hrvatski nogometni savez šokiran je ovakvom odlukom Disciplinske komisije Fife te će nakon dobivenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušao zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 485
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu