Obavijesti

Sport

Komentari 24

Žuti i dalje neporažen, Hart je spašavao Engleze kod Slovenije

Žuti i dalje neporažen, Hart je spašavao Engleze kod Slovenije
1

Već u 47. minuti Kurtić je fenomenalno pucao glavom nakon kornera, a Joe Hart nevjerojatno obranio. Fantastičnom je paradom praktički izvukao loptu iz gola i pritom se lakše ozlijedio

VIDEO

Slovenija i Engleska odigrali su na stadionu Stožice u Ljubljani najzanimljiviju utakmicu dana u kojoj nažalost nije bilo golova, a Slovenija je tako uzela prvi, povijesni, bod u petom međusobnom susretu s Engleskom. Gareth Southgate popustio je pritisku javnosti i ostavio Waynea Rooneya na klupi umjesto kojega je zaigrao Tottenhamov Eric Dier. 

No, Slovenci su bolje otvorili utakmicu i imali dva 'mrtvaca u 10. minuti. Roman Bezjak je izbio sam pred Joea Harta, ali mu je golman Torina obranio udarac. Lopta se nekako odbila do Kurtića koji je odapeo s nekih 18 metara iskosa s lijeve strane i uzdrmao suprotnu stativu.

Bilo je to nažalost sve od većih uzbuđenja na prvom poluvremenu. Englezi, iako su izgledali nešto bolje bez Rooneyja nisu niti jednom ozbiljno zaprijetili Janu Oblaku. 

Već u 47. minuti Kurtić je fenomenalno pucao glavom nakon kornera, a Joe Hart nevjerojatno obranio. Fantastičnom je paradom praktički izvukao loptu iz gola i pritom se lakše ozlijedio. Tražili su Slovenci da je lopta prešla gol liniju, no Hart ju je svakako uz pomoć prečke izbacio prije no što je prešla cijelim obujmom. 

Nevjerojatno je kapetan Jordan Henderson u 69. minuti išao kao zadnji vezni atraktivno dodavati bez gledanja unatrag, a Josip Iličić mu lukavo ukrao loptu i sjurio se po lijevoj strani na Harta koji je još jednom fenomenalnom intervencijom spasio Englesku. 

U 73. minuti u igru je ušao Rooney umjesto Allija, a Engleska je postala nešto opasnija. U 76. Rose je probio lijevu stranu, ušao u sredinu i opalio desnom nogom, ali pored gola. Samo tri minute kasnije Rooney je opalio s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla tik pored desne stative. 

SKUPINA F
1. Engleska 7
2. Litva 5
3. Slovenija 5
4. Škotska 4
5. Slovačka 3
6. Malta 0

Slovačka - Škotska 3:0

Domaćini su na gradskoj Areni u Trnavi poveli golom Maka u 18. minuti nakon asistencije Mareka Hamšika. U drugom poluvremenu Slovaci su postali još opasniji. Mak je u 56. minuti pogodio za 2:0, a na 3:0 povisio je Nemec u 68. minuti utakmice. 

Litva - Malta 2:0

Litva je tek u 76. minuti probila otpor Malte i povela 1:0 golom Cernycha, a sve je za Maltu definitivno propalo kada je Caruana u 81. i 82. minuti dobio žute kartone i otišao u svlačionicu. Par minuta nakon toga Novikovas je s bijele točke pogodio za 2:0 Litve. 

Njemačka - Sj. Irska 2:0

'Elf' je poveo u 13. minuti golom Draxlera na dodavanje Müllera, a samo četiri minute kasnije Khedira je na dodavanje Hummelsa povisio prednost Njemačke. Nastavili su Nijemci pritiskati goste u Hannoveru, no nije bilo golova u prvom poluvremenu. U nastavku susreta Njemačka je rutinski zadržala prednost. 

SKUPINA C
1. Njemačka 9
2. Azerbajdžan 7
3. Sj. Irska 4
4. Norveška 3
5. Češka 2
6. San Marino 0

Češka - Azerbajdžan 0:0

Robert Prosinečki je s dvije pobjede iz prva dva kola kvalifikacija stigao na noge Češkoj i od početka pokazao da će biti 'tvrd orah'. Obje prve utakmice Aueri su dobili po 1:0 i od samog su se početka dobro branili protiv favoriziranog protivnika. 

Theodor Gebre Selassie je u 32. minuti opasno pucao glavom nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali je poslao loptu ipak malo pored desne stative. Selassie je probao i u 44. minuti glavom nakon preciznog centaršuta u šesnaesterac, no odlično je to obranio Kamran Agajev, koji je briljirao i u drugom poluvremenu. 

Norveška - San Marino 4:1

Simoncini je autogolom u 11. minuti doveo Norvešku u vodstvo, a nakon što je u 54. minuti Stefanelli izjednačio, Norvežani su od 74. do 84. minute zabili tri gola. 

Danska - Crna Gora 0:1

Crna Gora je u Kopenhagenu povela u 32. minuti kada je zabio bivši igrač Dinama Fatos Beqiraj nakon asistencije Jovetića. 

SKUPINA E
1. Crna Gora 7
2. Poljska 7
3. Rumunjska 5
4. Danska 3
5. Kazahstan 2
6. Armenija 0

Poljska - Armenija 2:1

Gosti su u 30. minuti ostali s igračem manje jer je Andonian nakon prvog žutog u 28., samo dvije minute kasnije dobio i drugi žuti karton. Mkojan je u 48. minuti zabio autogol za vodstvo Poljske, a Harojan u 59. minuti izjednačio. I kada se činilo da će susret završiti neriješeno, Robert Lewnadowski je još jednom spasio Poljsku i pogodio u petoj minuti sudačke nadoknade za sva tri boda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze