Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hit Ljetne lige: Ivica Zubac je novi hrvatski 'bananaman'...

Hit Ljetne lige: Ivica Zubac je novi hrvatski 'bananaman'...
1

BIT ĆE PRAVI Ima izvanredan osjećaj za blokadu, snalažljiv je ispod koša, ne boji se kontakta Ima velike mogućnosti, kaže Vranković o Zupcu

VIDEO

U karijeri je jako bitno gdje igraš i tko ti od starijih igrača može pomoći. Dok sam bio u Zadru, svako malo je dolazio Krešo Ćosić i trenirao sa mnom. To mi je bilo jako važno na početku karijere, prisjetio se Stojko Vranković.

“Drniški orao” bio je jedan od najboljih europskih blokera svih vremena, a Ivica Zubac u posljednjoj je utakmici Ljetne lige podsjetio na njega sakupivši čak šest “banana”. Osim toga, u porazu svojih LA Lakersa od Ute 92-88 zabio je 16 koševa i uhvatio 11 skokova. Ljetnu ligu završio je s prosjekom od 10,2 koša, 7,2 skoka i 2,6 blokada.

Suigrači, treneri, skauti, novinari i navijači nakrcali su društvene mreže hvalospjevima na račun 19-godišnjeg Čitlučanina. Pišu kako je u pet utakmica Ljetne lige već više igrao obranu nego neki prošlosezonski novaci u cijeloj sezoni, kako bi do kraja sezone lako mogao postati startni centar Lakersa i kako bi već za dvije do tri godine mogao doći na razinu Marca Gasola, jednog od najboljih obrambenih centara svijeta.

- Nisam ga imao prilike pratiti prošle sezone niti upoznati jer je zbog drafta išao u SAD dok sam ja bio s reprezentacijom, ali pogledao sam neke snimke s Ljetne lige. Činjenica je da se radi o talentu, ima izvanredan osjećaj za blokadu, snalažljiv je ispod koša, ne boji se kontakta... Ima velike mogućnosti - smatra Stojko.

U kratkom vremenu u Ciboni Zubac nije pokazao baš tako izražen osjećaj za blokadu, ali sad je jasno da ga ima.

- Svaki segment košarkaške igre vezan je za talent, ali naravno da su bitne i fizičke predispozicije. Za sam čin blokade važni su osjećaj, pravovremeni skok, tajming... Ali to se sve da trenirati - rekao je Vranković, čija je najpoznatija blokada 1996. Panathinaikosu donijela naslov europskog prvaka protiv Barcelone. U dresu Fortituda 2001. je protiv Cibone podijelio deset banana, a kaže da mu je rekord 14 u dresu reprezentacije protiv Italije uoči Olimpijskih igara u Barceloni. Danas takvih igrača u Hrvatskoj nema.

- I u Europi ih je vrlo malo. Ante Žižić je odličan obrambeni igrač, ali drukčiji. Više koristi agresivnost, tijelo te jako dobro trči iz napada u obranu i obratno.

Stojkove ‘žrtve’

youtube

Vrankoviću su u posebnom sjećanju ostale blokade koje je zalijepio Jordanu, Pippenu, Sabonisu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima