Obavijesti

Show

Komentari 399

Andrej Pejić konačno je sretan, operirao se i postao je Andreja

Andrej Pejić konačno je sretan, operirao se i postao je Andreja
9

Osjećam se dobro, sretna sam što sam promijenila spol. Oduvijek sam se osjećala kao žena, sad sam samo napravila i taj korak. Sad sam 100 posto ja, kaže Andreja

VIDEO

Oduvijek je htio biti djevojka, odijeva se poput jedne, čak i nosi modne revije na kojima neki od najpoznatijih dizajnera pokazuju svoje najnovije kreacije za žene. Andrej Pejić (22) konačno je postao žena u punom smislu - promijenio je spol. 

- Osjećam se dobro i sretna sam što sam promijenila spol. Oduvijek sam se osjećala kao žena, sad sam samo napravila i taj korak. Sad sam 100 posto ja - rekla je Andreja, kako se sad Andrej zove, u intervjuu za People.

Prije otprilike godinu i pol prvi se put sastala s liječnicima kako bi razgovarali o operaciji promjene spola. Znala je da to želi napraviti i pripremila se na to da će joj karijera neko vrijeme možda patiti. 

'Što imamo među nogama privatna je stvar'

- Prije nego su me uveli u operacijsku salu bila sam presretna. Koliko god čovjek može biti sretan prije operacije. Oporavak je potrajao dosta dugo, prošla su tri mjeseca dok se nisam osjećala kao ona stara ja - kaže Andreja. 

Iako je sama odlučila pričati o promjeni spola, kaže kako ne smatra da bi svaka osoba koja promjeni spol o tome trebala pričati. Što imamo među nogama privatna je stvar, kaže. 

Andreja svoju priču želi podijeliti s javnošću jer, kaže, osjeća se odgovornom i nada se da će to što će ona pričati o tome umanjiti famu promjene spola i uvjeriti ljude da smo svi jednaki. 

- Svi imamo jednaka prava i ne bismo trebali ocjenjivati jedni druge po tome kojeg smo spola - rekla je Andreja.

Od 13. godine htjela je promijeniti spol

O operaciji spola počela je razmišljati još kad je imala 13 godina. Otišla je u knjižnicu u Melbourneu, gdje je živjela s obitelji, i počela 'guglati'. 

- Informacije koje sam pronašla na internetu oduševile su me i znala sam da postoji nada, da postoje opcije i odmah osjetila olakšanje. Znala sam da je to to što trebam napraviti - rekla je Andreja. 

S 13 godina počela je piti hormone kako se u pubertetu ne bi pretvorila u pravog dječaka, toga se najviše bojala. O svojim je željama pričala s majkom i bakom i dobila njihovu podršku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 399
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao