Obavijesti

Show

Komentari 22

Bacall i Bogart pravi su primjer da u ljubavi godine nisu važne

Bacall i Bogart pravi su primjer da u ljubavi godine nisu važne
11

Zbog razlike u godinama Humphrey je Lauren dao nadimak 'Baby', ona je njega od milja zvala 'Bogie'. Bio joj je mentor, učio je o svemu, a ona ga je neizmjerno voljela

VIDEO

Zabavite se tijekom sunčanja na plaži, ali i tijekom kišnih ljetnih dana uz naše priče o vječnim ljubavima u Hollywoodu. U serijalu priča donijet ćemo vam pregled najvećih ljubavi glumačkih legendi.

Huphrey Bogart 1944. u Hollywoodu je snimao film 'Imati i nemati' kada je na set došla mlada, još nepoznata glumica koja ga je svojom ljepotom odmah 'oborila s nogu'.

Bacall je sasvim slučajno počela glumiti

On je imao je 45 godina i bio velika holivudska zvijezda, a Bacall, tada devetnaestogodišnjakinja, započinjala je svoju glumačku karijeru. Uloga u 'Imati i nemati' bila joj je prva, a dobila ju je sasvim slučajno.

Redatelj Howard Hawks tražio je glumicu kojoj će dati glavnu žensku ulogu. Jednog jutra, njegova supruga Nancy u ruke je uzela najnovije izdanje časopisa Harper's Baazar. Dok je listala po časopisu s jedne fotografije ju je gledala predivna djevojka. Gospođa Hawks odmah je svom suprugu pokazala fotografiju i predložila mu da je pozove na testno snimanje. Howard je bio toliko oduševljen njenim nastupom, da joj je odmah dao ugovor na sedam godina, iako do tada nikada nije glumila.

Ipak, tražio je od Bacall, koja se tada zvala Betty , da promjeni svoje ime u Lauren . Smatrao je da to ime bolje zvuči i da će privući više pažnje. Osim toga, Lauren je školovala svoj glas da bude dublji i muževniji zbog čega je imala jedan od najseksi glasova u povijesti Hollywooda.

- Puno ćemo se zabavljati zajedno - rekao joj je Humphrey kada je vidio njenu snimku.

Humphrey joj je postao mentor

Zbog velike razlike u godinama Bogart joj je dao nadimak 'Baby', a ona je njega kasnije od milja zvala 'Bogie'.

Lauren je bilo drago što joj proslavljeni glumac pridaje toliko pažnje. Kako je bila mlada i neiskusna, Humphrey joj je postao mentor. Šalio se s njom i ohrabrivao je, a Lauren je pak imala toliku tremu da se nije mogla prestati tresti. Kako bi smanjila drhtanje za vrijeme snimanja, Bacall je čvrsto pritisnula glavu na svoja prsa i gledala prema gore okrenuta prema kameri. Ta poza postala je poznata pod nazivom ‘The Look’, pogled koji je Lauren kasnije bio zaštitini znak.

U to vrijeme glumac je bio oženjen za svoju treću suprugu Mayo Methot , agresivnu alkoholičarku s kojom se stalno sukobljavao. Priča se da ga je ona i tukla u svojim pijanstvima. Unatoč tome, Humphrey je osjećao odanost prema svojoj supruzi. Čak i nakon što je počeo diskretnu aferu s Lauren, rekao joj je da mora Mayo pružiti još jednu šansu i pokušati spasiti njihov brak. Ipak, Methot nije pokazala isti entuzijazam i njih dvoje su se razveli 1945. godine. Dok je Bogart još bio sa suprugom, s Bacall je u tajnosti gradio strastveni odnos. Sastanci su im bili kratki i diskretni, a pisma ljubavna i duga.

VIDEO

- Ni sama ne znam kako se to dogodilo. Bilo je skoro neprimjetno - komentirala je Bacall zaljubljivanje u starijeg kolegu.

Tri tjedna nakon početka snimanja filma Lauren je sjedila za svojim stolom u garderobi kada je ušao Humphrey da je pozdravi.

- Stajao je iza mene, šalili smo se kao i obično kada se odjednom nagnuo nad mene, stavio ruku pod moju bradu i poljubio me - opisala je Lauren njihov prvi poljubac.

Drhtala je i na vjenčanju

Kada bi se sreli ili razgovarali telefonski Bogie ju je uvijek pozdravio sa ‘Zdravo Baby’ od čega bi njoj srce uvijek počelo jače lupati. Ljepoticu koja ga je očarala na prvi pogled Humphrey je oženio 21. svibnja iste godine kada se razveo od Mayo. Lauren je i na svom vjenčanju bila toliko nervozna da je cijela drhtala.

- Koljena su mi toliko klecala da sam mislila da ću pasti niz stepenice. Bogie je izgledao tako ranjivo i bio je tako zgodan - prisjetila se Lauren u svojoj autobiografiji.

- Uvijek plačem na vjenčanjima, a posebno na svojim - rekao je jednom prilikom Bogart.

On je bio ljubav njenog života, i ona njegovog, a to je mogao vidjeti svatko, upravo tamo, na celuloidu

Imali su skladan odnos unatoč razlici u godinama. Ipak, Lauren je voljela noćni život, a Humphrey je vrijeme radije provodio kod kuće ili na svom brodu. Plovidba je pak Lauren bila mučna.

Osim ‘Imati i nemati’, sada već bračni par snimio je još tri zajednička filma 'Duboki san' , 1946., 'Tamni prolaz' 1947. i 'Otok Largo' 1948., osim toga surađivali su i na brojnim televizijskim i radijskim projektima.

VIDEO

- On je bio ljubav njenog života, i ona njegovog, a to je mogao vidjeti svatko, upravo tamo, na celuloidu - rekao je njihov sin Steve kojeg su dobili u siječnju 1949. godine. Dali su mu ime Stephen prema liku kojeg je Humphrey utjelovio u ‘Imati i nemati’. U kolovozu 1952. dobili su i kći Leslie.

Ona je moja žena tako da ostaje kod kuće i brine se o meni. Možda tako vidiš razliku između dama i ostalih žena u ovom gradu

Živjeli su daleko od očiju javnosti u elitnom dijelu Los Angelesa nazvanom Holmby Hills u vili od bijele cigle. Lauren je voljela biti kućanica. Voljela je kuhati, spremati i zabavljati njihove slavne goste, a to se sviđalo i Humphreyju. Par je njegovao prijateljstva s jednako slavnim Spencerom Tracyjem i Katharine Hepburn.

- Ona je moja žena tako da ostaje kod kuće i brine se o meni. Možda tako vidiš razliku između dama i ostalih žena u ovom gradu - hvalio se Bogart.

Nažalost, Lauren je imala priliku pokazati koliko je ustvari brižna kada je njenom Bogieju dijagnosticiran rak jednjaka 1956..  Nakon duge operacije u kojoj mu je uklonjen jednjak Humphrey je kući poslan slab i krhak u kolicima. Njegova Baby je cijelo vrijeme bila uz njega i njegovala ga, ali Bogart više nije ustao iz kreveta.

- Disala sam, ali u meni nije bilo života. Nisam mogla misliti na budućnost. Mogla sam samo misliti na muškarca kojega sam izgubila - čovjeka koji mi je dao sve, naučio me o ljudima i životu, s kojim sam našla svoj način života - opisala je Lauren u svojoj autobiografiji 'By Myself' kako se osjećala nakon smrti svog Bogiea.

Disala sam, ali u meni nije bilo života. Nisam mogla misliti na budućnost. Mogla sam samo misliti na muškarca kojega sam izgubila

Lauren je nakon Bogartove smrti bila u kratkoj vezi s Frankom Sinatrom . Udavala se još jednom, za glumca Jasona Robardsa. S njim je u braku bila od 1961. do 1969., a ostavila ga je zbog njegove ovisnosti o alkoholu. Dobili su jedno dijete, sina Sama Robardsa.

Iako se ponovo udavala Humphrey je uvijek bio i ostao ljubav njezina života.

VIDEO

- Ponekad se jako rastužim jer je umro tako mlad i nije imao prilike gledati svoju djecu kako odrastaju. Ali s druge strane, zbog toga što nije ostario, za mnoge je generacije življi nego ikad. Nikada ne bi to povjerovao - napisala je Bacall.

Lauren je preminula u dobi od 89. godina. Umrla je od moždanog udara 12. kolovoza 2014.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'
FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima