Obavijesti

Show

Komentari 1

Dolazi u Šibenik: Leo Martin nekad je pjevao s T. Jonesom

Dolazi u Šibenik: Leo Martin nekad je pjevao s T. Jonesom
3

Zvijezda bivše Jugoslavije nekoć je pjevao s Tomom Jonesom. Ovog ljeta dolazi u Hrvatsku na Festival dalmatinskih šansona. Na to je čekao čak 30 godina

VIDEO

Jedna od najvećih šansonijerskih zvijezda bivše države Leo Martin (71) prvi put će zapjevat u Šibeniku na Večeri dalmatinske šansone. Ove godine slavi 45. godina karijere. 

- Umjetnik nikad ne odlazi u penziju pa ja još uvijek držim dvosatne koncerte. Nisu tako česti, ali ih imam – rekao nam je Leo. 

Već godinama izbjegava natjecanja i festivale jer, kaže, u karijeri mu ne mogu donijeti ništa novoga. 

- Nekad su festivali bili glamurozni i veliki. Danas nema para, a glamour traži pare. Nekad je postojalo filtriranje, a danas i moja baba može snimiti ploču. Ajde, pjevača bi se još i našlo, ali je kronična nestašica autora. Nema više prave pjesme. Samo ih štancaju, sve su slične, kradu ih. Danas su sve pjesme iste, kao i dnevne novine. Uzmeš, pročitaš, baciš jer sutra dođu druge – priča pjevač, koji je pjevao i sa Tomom Jonesom (74). 

- Jedne noći poslije njegovog koncerta u bečkom lokalu "Eden" ja sam pjevao njegove hitove, a on za svaku pjesmu meni naručivao bocu najskupljeg šampanjca. On je pio pivo, ali na kraju se nije znalo ni što pijemo ni tko koga imitira. Tomu je menadžer prigovarao što pije, a on je samo rekao "Ne kvari mi veselje sa Leom, čovječe" -prisjetio se Martin, koji se u mladim danima bavio i glumom, ali i manekenstvom.

Prošli put je modnom pistom prošetao prije dvije godine, na modnoj reviji talijanske modne kuće Pal Zileri. 

- Obukli su me u lijepo odijelo, a na reverima sam imao Swarovski kristaliće. Izgledao sam bogovski! Dva puta sam prošetao modnom pistom jer mi je publika pljeskala i morao sam izaći na bis – veselo govori Leo. 

Dodaje da je u mladim danima bio zaštitno lice modne kuće Beko. 

- Bio sam visok, zgodan s prodornim plavim očima. Na njihovim revijama sam bio inventar. Moj brat je tada bio najbolje odjeven Beograđanin, koliko sam odijela dobivao – smije se Leo.

 Već godinama živi u Sofiji, gdje je i upoznao suprugu Vasju. ­ 

- Upoznali smo se 1976. godine na Zlatnom Orfeju. Ona je tada režirala show sa mnom. Tjerala me da poziram, a meni se to nije svidjelo. Drsko sam joj objasnio da sam ja šansonijer kojemu je prirodno stanje stajati za šankom s čašom konjaka i pjevati balade. Ja sam pričao srpski, ona bugarski, sad pričamo šareno ­- priča pjevač. 

Kad dođe u Beograd obavezno se vidi i čuje s Halidom Bešlićem. 

- Mi smo jako bliski. Kad me nazove prvo mi otpjeva 'Odiseju' da čujem kako još uvijek pjeva – veselo je zaključio Martin, koji je prije petnaestak godina operirao glasnice. 

- Sedam milimetara mojih glasnica pojeo je rak. Godinu dana nakon operacije nisam mogao pjevati, samo sam pričao. Sad sam odlično – zaključio je šarmantni šansonijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin