Obavijesti

Show

Komentari 37

Hrvatski boy bend želi pjevati za Finsku na Eurosongu 2016.

Hrvatski boy bend želi pjevati za Finsku na Eurosongu 2016.
1

Irfan (19), Meho (20) i Sami (21) rođeni su u Osijeku, a 2005. su odselili u Finsku. Na finskoj 'Dori' za pravo nastupa na Eurosongu natjecat će se i braća Gušani

VIDEO

- Nismo otišli jer je u Hrvatskoj bilo problema. Obožavam Hrvatsku, to je najbolja zemlja. Ali naš otac je dobio poslovnu priliku i put nas je odnio u Finsku - kaže Irfan, čija je mama frizerka, a otac se bavi trgovinom. 

Cijela obitelj stanuje u Turkuu, trećem najvećem gradu u zemlji, koji se nalazi na jugoistoku Finske. Sami studira za inženjera, Meho za profesionalnog kuhara, a Irfan je na glazbenom konzervatoriju.

Najveći izazov bio im je finski

- Želim dodatno savladati produkciju. Uz to što pjevam, radim i kao DJ. Na fakultetu mi je fantastično. Nisam vjerovao u sebe da ću to ostvariti, no ipak sam uspio. Meho je odličan reper, a Sami svira klavijature. Glazbom se bavimo od pete godine - kaže Irfan. 

Pjesma s kojom će se Gušaniji boriti na natjecanju zove se 'Poom Poom'. Govori o ljubavi na prvi pogled, a Irfan kaže da je uglazbio svoje iskustvo i ljubavne probleme. U Finskoj braća nisu naišla na probleme i predrasude, a najveći izazov bio im je naučiti jezik i krenuti u školu.

- Nije bilo nikakvih problema, odmah su nas prihvatili. Finci su prekrasni ljudi, baš kao Hrvati, ne gledaju tko je otkuda niti kako izgledaš - kažu dečki, kojima je ipak najdraže posjetiti baku i djeda u Osijeku.

Osijek im je najdraži

- Zadnji puta smo bili prije dvije godine, bilo nam je prekrasno. Svaki put me šokiraju vrućine jer su u Osijeku bila 42 stupnja, dok su u Turkuu bila oko 23 stupnja. Velika je to razlika - kaže Irfan, koji je s braćom grupu Gušani Brothers formalno osnovao 2011. godine. 

Uzori su im Justin Bieber, Pitbull, Chris Brown i Jason Derulo, a slušaju i tursku, indijsku te hrvatsku glazbu. Planiraju se poigrati i etnozvukovima.

- Vjerujemo u svoju pjesmu ‘Poom Poom’, jako je melodiozna i sigurno će biti hit. Naš plan je osvojiti europsko tržište i onda polako dalje. U pjesmi nema hrvatskog utjecaja, ali u drugima će biti - kažu braća koja godinama nastupaju u klubovima, a puštali su glazbu i na festivalu Tomorrowland u Belgiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane