Obavijesti

Show

Komentari 60

Odlazak legende: Kralj bluesa B.B. King preminuo u 90. god

Odlazak legende: Kralj bluesa B.B. King preminuo u 90. god
7

Slavni glazbeni B.B. King početkom travnja smješten je u bolnicu zbog dehidracije koju je izazvao dijabetes od kojeg boluje više od 20 godina. Preminuo je u L.A.-u

VIDEO

Legendarni američki gitarista B.B. King preminuo je u 90. godini u svom domu u Las Vegasu, javlja Associated Press. Vijest o smrti potvrdio je njegov odvjetnik.

Slavni glazbenik početkom travnja smješten je u bolnicu zbog dehidracije koju je izazvao dijabetes od kojeg boluje više od 20 godina. Nedugo nakon toga ponovo je hospitaliziran zbog dehidracije i blažeg srčanog udara. Zbog bolesti je prošle godine otkazao i cijelu svoju turneju.

VIDEO

Njegove pjesme Lucille, Sweet Black Angel, Rock Me Baby... zauvijek će pamtiti milijuni ljubitelja njegove glazbe. Časopis Rolling Stone smjestio ga je na treće mjesto u svom popisu "100 najvećih gitarista svih vremena".

Za svoju glazbu dobio je 14 nagrada Grammy, uključujući i onu za životno djelo 1987. godine.

VIDEO

B.B. King rođen je pod imenom Riley B. King, od oca Alfreda i majke Nore u Itta Beni, država Mississippi. U Memphis je prvi put došao 1946. godine, ali je otišao nakon nekoliko mjeseci. Vratio se nakon bolje pripreme, i radio kao pjevač na mjesnoj radio postaji. Također je radio i kao DJ, gdje je pokupio i nadimak 'Beale Street Blues Boy', što je kasnije skraćeno na "B.B.", odatle i njegov pseudonim. Nastupa od 1947. godine.

Bio je prepoznatljiv po svom specifičnom zvuku, no slavu je stekao zahvaljujući R&B hitovima. Izvan bluesa na pop i R&B tržište proširio se obradom pjesme Roya Hawkinsa 'The Thrill is Gone'.

VIDEO

Pored glazbene karijere gostovao je i u nizu televizijskih serija,a  neke od njih su 'Bračne vode' i 'Princ iz Bel Aira'.

U filmu 'Blues brothers 2000' pojavio se kao pjevač i gitarist sastava Louisiana Gator Boys.

Često se odazivao na humanitarne koncerte.

U braku je bio dva puta no zbog prenatrpanog poslovnog rasporeda, oba su neslavno okončana.

Posljednjih mjeseci u središtu zbivanja bile su trzavice između obitelji i njegove menadžerice koja mu nije htjela omogućiti adekvatnu liječničku skrb. LaverneToney navodno je njegovoj obitelji i prijateljima branila susrete s liječnicima. Oni su nju optužili da je tijekom godina Kinga opelješila' za deset milijuna dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael