Obavijesti

Show

Komentari 96

Odlazak legende: Preminuo je Mr. Spock iz Zvjezdanih staza

Odlazak legende: Preminuo je Mr. Spock iz Zvjezdanih staza
12

Leonard Nimoy bolovao je od kronične opstruktivne bolesti pluća zbog koje mu je dovod zraka u organizam bio jako slab. Prije tri dana završio je u bolnici

VIDEO

Glumac, najpoznatiji po ulozi Mr. Spocka u 'Zvjezdanim stazama', godinama se borio s teškom bolesti pluća koja je i uzrok njegove smrti. Leonard Nimoy preminuo je u petak u svom domu u Los Angelesu. Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga Susan Bay Nimoy. Imao je 83 godine.

Pokretanje videa...

24sata 01:59

Prije tri dana hitno je hospitaliziran u bolničkom centru UCLA.  Iako je prije 30 godina prestao pušiti, ovisnost je ostavila traga na njegovu organizmu. Zbog bolesti nikamo nije mogao ići bez boce s kisikom. Vijest o bolesti Nimoy je sam objavio prošle godine.

- Prestao sam pušiti, ali prekasno. Učinite nešto za svoje zdravlje, prestanite pušiti odmah kako biste imali što duži i kvalitetniji život - napisao je tada na društvenoj mreži.

VIDEO

Nimoy je prvi glumački nastup imao s devet godina. Nakon  što je kratko studirao u Bostonu, odlučio je otići u Kaliforniju jer je silno želio postati glumac. Filmski debi ostvario je 1951. godine u filmu 'Queen For a Day'. Popularnost je stekao 60-ih godina ulogom Spocka u televizijskoj seriji 'Zvjezdane staze' u kojoj je glumio od 1966. do 1969. godine. Istu ulogu više puta je ponovio i u filmskim adaptacijama spomenute serije. Zauvijek će ostati zapamćen i po  rečenici 'Live long and prosper'.

S Ingrid Bergman glumio je u televizijskoj drami 'A Woman Called Golda', a slikara Vincenta van Gogha utjelovio je u filmu 'Vincent'. Kao redatelj radio je na filmu 'Three Men and a Baby', a pojavio se i u filmovima 'A Streetcar Named Desire', 'Cat on a Hot Tim Roof','Fiddler on the Roof', 'The King and I', 'My Fair Lady' i 'Equus.'

VIDEO

Do kraja života bio je aktivan u svom poslu. Glumio je i u seriji 'Fringe' ('Na rubu') gdje je utjelovio doktora Williama Bella, a pojavio se i u filmu Zvjezdanih staza iz 2013. godine. Osim što je glumio, Nimoy se bavio i pisanjem poezije, fotografijom i glazbom.

Leonard je rođen u Bostonu. Prije Susan Bay, s kojom se oženio 1989. godine, u braku je bio i sa Sandrom Zober s kojom je dobio dvoje djece, kćer Julie i sina Adama (58).

Zadnji tvit

Fanovima se putem društvene mreže posljednji put obratio u ponedjeljak.

- Život je poput vrta. Savršeni trenuci se dogode no ne mogu se sačuvati, osim u našim uspomenama - napisao je.

Brojni obožavatelji, koji su ganuti njegovim odlaskom, opraštaju se od Nimoya.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin