Obavijesti

Show

Komentari 19

Meryem: I u filmu o Sulejmanu Veličanstvenom ću biti Hurem

Meryem: I u filmu o Sulejmanu Veličanstvenom ću biti Hurem
4

Turska glumica rođena u Njemačkoj ovo ljeto vraća se u Istanbul. Na set filma o Sulejmanu vodit će i kćer. Visokobudžetni turski film počet će snimati već ovo ljeto

VIDEO

Kad je krajem 2010. dobila glavnu ulogu u povijesnom televizijskom hitu “Sulejman Veličanstveni”, Meryem Uzerli (31) nije mogla ni zamisliti da će preko noći postati svjetska senzacija. Iz Berlina, gdje je živjela s ocem Turčinom i majkom Njemicom, otišla je u Istanbul, angažirala privatnog profesora s kojim je usavršavala turski jezik, navikavala se na samački život u luksuznim hotelima, ali sve se, kaže, na kraju isplatilo. Uloga zle i manipulativne sultanije Hurem, zakonite supruge sultana Sulejmana, donijela joj je nagradu za najbolju glumicu te naklonost strogih kritičara i gledatelja.

Producent serije: Nitko ne može zamijeniti Meryem

Četiri godine poslije Meryem je turskim medijima potvrdila da će opet utjeloviti Hurem, ali ovaj put u filmu. Producent TV spektakla Timur Savcı kaže da uopće nije dvojio koga će angažirati u filmu.

- Svi koji su gledali seriju znaju da je Meryem apsolutno nezamjenjiva. Iako smo imali razmirica, sve smo riješili kao odrasli civilizirani ljudi i veselim se našoj ponovnoj suradnji - izjavio je Savcı. Uzerli je, naime, zbog nemogućih uvjeta rada naprasno otišla iz serije usred snimanja treće sezone u ljeto 2013. Glumica je na setu doživjela psihički slom, pa se vratila u rodnu Njemačku. Nekoliko tjedana bila je u privatnoj klinici nedaleko od Berlina gdje se liječila od depresije. Producenta Timura izvrijeđala je pred kamerama na dodjeli nagrada turskoga glumišta. Pred svima ga je nazvala robovlasnikom koji misli samo na zaradu i izrabljuje glumce.

Poslije se ispostavilo da je na Meryemin slom utjecao i buran prekid turbulentne veze sa zaručnikom, turskim burzovnim mešetarom Canom Atesom (47).

- Nisam više mogla izdržati pritisak. Bila sam trn u oku nekim turskim kolegama. Bili su bijesni jer sam baš ja, koja sam se rodila i odrasla u Njemačkoj, dobila ulogu Hurem. Bila sam usamljena jer sam radila od jutra do mraka, nisam imala prijatelja i silno mi je nedostajala obitelj. Krah veze, za koju sam mislila da će završiti brakom, potpuno me dotukao. Više nisam htjela živjeti. Pravo je čudo što sam danas tu jer sam u naletu depresije pokušala skočiti s balkona hotelske sobe. Nadam se da je sve loše sada daleko iza mene - kaže Meryem.

Glumica će visokobudžetni turski film o Sulejmanu početi snimati već ovo ljeto. 

Svjetsku premijeru najavili su za kraj 2015. godine

Prva klapa past će u kolovozu, a lokacije koje će se pojaviti na velikom platnu drže se u strogoj tajnosti. Svjetska premijera očekuje se krajem 2015. godine.

- Nadmašit ćemo seriju - kaže Meryem.

Hurem će, kažu prijatelji, na filmski set u Turskoj voditi i petomjesečnu kćer Laru. Dok ona bude snimala, o djevojčici će se navodno brinuti rodbina i dadilje.

- Iako si može priuštiti sve što želi, Meryem jednostavno ne voli ostavljati dijete sa strancima. Otkad je rodila, sama sve radi, mijenja pelene, podgrijava bočice, kuha zdrave obroke, Laru vodi u park... Uvijek može računati na majku i sestru, ali dadilje su joj posljednja opcija. Kći joj je na prvome mjestu i, kad je ona u pitanju, Meryem ne pristaje na kompromise - kažu prijatelji. 

Bivšeg zaručnika s kćeri je upoznala na dan očeva

Glumica, koju je poslije psihičkog sloma u seriji “Sulejman Veličanstveni” zamijenila 18 godina starija glumica Vahide Gördüm, malenu Laru drži daleko od očiju javnosti. Iako je dan poslije porođaja na društvenoj mreži objavila fotografiju iz rodilišta, još nitko nije vidio lice njezine kćeri. Glumica djevojčicu uvijek fotografira s leđa, a sve medije, koji su joj nudili višemilijunske iznose za editorijal s Larom, bez razmišljanja je odbila.

- Malenu je skrivala i od oca. Povrijedile su je njegove izjave kako nikad nije htio imati dijete s njom. Nije odgovarala na njegove telefonske pozive i pokajnička pisma, a na sudu je tražila potpuno skrbništvo nad Larom - kažu Meryemini prijatelji.

Nakon što je razmislila i konzultirala se s odvjetnicima, shvatila je da joj kći ne smije patiti zbog njezinih problema s bivšim zaručnikom Canom. Turski mediji pišu kako je burzovni mešetar i jedan od najpoželjnijih turskih neženja prvi put vidio djevojčicu tek prošli mjesec. Čim je čuo da je Meryem napokon pristala upoznati ga s Larom, rezervirao je kartu za prvi let za Berlin. Susret je bio dirljiv. Obitelj se ponovno okupila na Dan očeva. Ates je mezimici donio nekoliko kovčega punih darova, a s glumicom se navodno uspio dogovoriti o zajedničkom odgoju malene.

- Kajem se zbog nepromišljenih i suludih izjava kojima sam u naletu bijesa nanio štetu ženi s kojom sam nekad planirao budućnost. Dijete ni za što nije krivo te ni pod koju cijenu ne smije i neće ispaštati zbog naših pogrešaka. I moj sin iz prvog braka jedva čeka upoznati sestricu. Želi joj biti uzor i najbolji prijatelj te je gledati kako odrasta - izjavio je Can.

‘Poslije porođaja sam skinula 15 kilograma’

Prije nego što počne snimati novi film o sultanu Sulejmanu, Uzerli će uzeti kratki godišnji odmor. Provest će ga u Turskoj.

To će joj biti prvi posjet očevoj domovini otkad je u svibnju prošle godine iznenada napustila seriju i vratila se u Njemačku. Glumica namjerava obići ljetovališta na obali, a veseli se i druženju s kolegama iz serije. U Berlinu se redovito družila sa svojim najvećim neprijateljicama s malih ekrana, Selmom Ergeç (35), koja je glumila sultanovu mlađu sestru Hatidže, i Nur Fettahoğlu (33), koju smo gledali u ulozi sultanove robinje Mahidevran i majke pogubljenog princa Mustafe. Obje glumice su se, poput Meryem, rodile i školovale u Njemačkoj pa njihovo blisko prijateljstvo nikome nije nimalo čudno.

- Odlazak iz serije ni u jednom trenutku nije negativno utjecao na moje mišljenje o projektu. Dok sam bila trudna s Larom, nisam propustila nijednu epizodu. Sjela bih pred televizor i ponavljala turski jezik gledajući kolege koji su mi na setu postali druga obitelj - kaže Uzerli. Iako je zbog serije svakih nekoliko tjedana morala biti na dijetama jer zbog viška kilograma nije mogla stati u raskošne kostime, originalna Hurem danas izgleda besprijekorno. U trudnoći se, kaže, udebljala 15 kilograma, ali sve je izgubila u rekordnom roku. Čim je izišla iz rodilišta, glumica je angažirala osobnog trenera i počela vježbati kod kuće. U Berlinu svugdje ide biciklom ili pješice, a potpuno je promijenila i način prehrane.

- Nema boljeg osjećaja od kupovine svježeg voća i povrća na tržnicama. Opuštaju me svi ti opojni mirisi, a boje su pravi melem za moje oči - kaže Uzerli. Sad kad je kod kuće i napokon ima vremena za sebe, nije joj teško primiti se kuhače i isprobavati recepte omiljenih svjetskih kuhinja.

- Specijalitet su mi kolačići bez glutena te voćni i mliječni shakeovi. Ne sjećam se kad sam zadnji put pojela brzu hranu. Uopće mi ne nedostaje. Otkad se zdravo hranim, imam puno više energije nego kad sam bila tinejdžerica i ne bojim se da ću opet imati problema s viškom kilograma - kaže Uzerli.

Molila se za obitelji poginulih rudara i žrtve poplava

Osim vitkom linijom, legendarna Hurem često se hvali i novim frizurama. Nakon što su je u seriji proslavile vatrene crvene kovrče, koje su kopirale žene diljem svijeta, glumica je skratila kosu i obojila je u toplu svijetlosmeđu nijansu, a prijatelj fotograf, vlasnik studija Urban Ruths, svako malo je nagovori da se poigra otkačenim perikama.

- Ima istine u izreci ‘nova frizura za novi početak’. Vjerojatno ću zbog novog filma o Sulejmanu opet morati biti crvenokosa, ali s time nemam problema. Ne mogu ni zamisliti kako je Halitu. Očito se još neko vrijeme neće smjeti riješiti guste brade. Ne bih bila u koži njegove supruge Bergüzar, sigurno joj nije lako - smije se Meryem. Iako je daleko od Turske, glumica pomno prati što se ondje zbiva. Tako je izrazila sućut obiteljima poginulih rudara koji su u svibnju ostali zatrpani u gradu Somi. Hurem su potresle i stravične poplave u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

- Neka vam Bog da strpljenja i pomogne vam u ovoj velikoj nevolji. Molim se za vas i šaljem vam pozitivnu energiju - napisala je glumica na društvenoj mreži.

Nekoliko tjedana poslije pohvalila je i otvorenje dječjeg sela u Turskoj koje je nastalo u spomen na Meral Okay, scenaristicu “Sulejmana Veličanstvenog”, koja je umrla 2012. godine od raka pluća.

- Djeca su naša budućnost te je naša zadaća osigurati im besplatno školovanje, dati im ljubav i brinuti se za njihovo zdravlje. Žao mi je što nisam mogla doći i s kolegama prerezati vrpcu na otvorenju, ali posjetit ću vas čim se vratim u Tursku - izjavila je humanitarka Meryem.

Stalno su se svađali, a Can je flertovao s drugim ženama

Glumicu i burzovnog mešetara upoznala je Nebahat Çehre (70), koja je u “Sulejmanu” glumila majku sultaniju. Meryem i Can Ates često su se svađali jer on nije htio ozbiljnu vezu i stalno je zavodio druge žene. Kad je saznao da je Hurem trudna, nagovarao ju je da pobaci, nakon čega su prekinuli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...