Obavijesti

Show

Komentari 218

Joe Cocker preminuo je u 71. godini od posljedica bolesti

Joe Cocker preminuo je u 71. godini od posljedica bolesti
18

BIO JE JEDNOSTAVNO JEDINSTVEN Glazbenik se dugo borio s opakom bolesti. U srcima njegovih bližnjih ostat će praznina koju će biti nemoguće ponovo ispuniti

VIDEO

Pjevač je preminuo u svom domu u Coloradu u dobi od 70 godina. Joe Cocker bolovao je od raka pluća. Njegov menadžer Barrie Marshall za BBC je kazao kako je Joe bio jednostavno jedinstven i kako će u srcima njegovih bližnjih zauvijek ostati praznina koju će biti nemoguće ispuniti.

Glazbenik, punog imena John Robert Cocker, rodio se 20. svibnja 1944. u Sheffieldu. Karijera mu je trajala više od 40 godina, a snimio je i 40 albuma. Proslavio se obradom pjesme 'With a Little Help from My Friends ' the Beatlesa . Njegova verzija pjesme 1968. bila je najslušanija u Velikoj Britaniji, a godinu dana kasnije s njom je čak nastupao i na Woodstocku . Prvi put javno je pjevao kada mu je bilo 12 godina, a tada se na pozornici pridružio bendu svog starijeg brata.

Dok je odrastao Cockeru su glazbeni uzori bili Ray Charles i Lonnie Donegan .

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Pod umjetničkim imenom Vance Arnold 1961. osnovao je bend Vance Arnold and the Avengers s kojim je uglavnom svirao u pabovima. Prvu veliku svirku imali su kada su bili predgrupa the Rolling Stonesima u Sheffieldskoj gradskoj vijećnici. Tri godine kasnije Joe je potpisao svoj prvi ugovor diskografskom kućom Decca i snimio svoj prvi singl, obradu pjesme 'I'll Cry Instead' the Beatlesa, ali doživio je golem neuspjeh i ugovor mu nije produžen.

VIDEO

Joe je nakon toga osnovao novi bend Joe Cocker's Big Blues koji nije bio dugog vijeka jer je 1966. već udružio snage s Chrisom Staintonom i osnovao the Grease Band. Kao i s prvim bendom Cocker je s Grease Bendom uglavnom nastupao u pubovima dok ih nije primijetio producent Danny Cordell koji je Cockera doveo da nastupa u Londonu u klubu Marquee, a snimio je i singl 'Marjorine', no slavu je stekao tek kada je snimio 'With a Little Help from My Friends' uz Jimmyja Pagea na gitari. Nedugo nakon singla, Joe je objavio i istoimeni album.

Nakon tog hita Cocker je sa svojim bendom počeo ići na turneje, a nastupali su čak i na razvikanim festivalima poput Woodstocka. Po povratku kući snimio je i drugi album 'Joe Cocker! ' te ponovo zauzeo vrhove glazbenih ljestvica.

Osim svojim glazbenim talentom Cocker je pažnju javnosti privlačio i zbog problema s drogom. Naime, 1972. pjevač i šestero članova njegovog benda uhićeno je u Australiji zbog posjedovanja marihuane i naređeno im je da u roku od 48 sati napuste tu zemlju. Taj incident izazvao je žestoke debate o legalizaciji marihuane u Australiji, a Joe je zaradio nadimak 'The Mad Dog'.

VIDEO

Sedamdesete su za Cockera bile teške. Kratko je bio ovisan o heroinu, a borio se i s alkoholizmom zbog čega mu je karijera patila. Nastupi uživo teško su mu padali, a albumi su se slabo prodavali zbog čega je zapao i u financijske teškoće.

Nabolje mu je krenulo 1982. kada je s grupom the Crusaders snimio pjesmu 'I'm So Glad I'm Standing Here Today' koja je nominirana za nagradu Grammy. Iste godine snimio je i duet s Jennifer Warnes 'Up Where We Belong' za film 'Oficir i džentlmen'. Pjesma je postala međunarodni hit, zauzela je prvo mjesto Billboardove ljestvice, a Cocker i Warnes su dobili Grammyja. Pjesma je također osvojila i Oscara za najbolju originalnu pjesmu.

VIDEO

Za nagradu Grammy bio je nominiran i njegov album 'Unchain My Heart', a 2007. Joe je primio odlikovanje od kraljice Elizabethe. Cocker je prvi roker koji je nastupao u Demokratskoj Republici Njemačkoj i Istočnom Berlinu.

Joe Cocker iza sebe je ostavio suprugu Pam Baker s kojom je bio u braku 27 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište