Obavijesti

Show

Komentari 187

Predozirao se? Philip Seymour Hoffman preminuo u 47. godini

Predozirao se? Philip Seymour Hoffman preminuo  u 47. godini
14

Oskarovac je pronađen s iglom u ruci zbog čega se, prema prvim informacijama, uzrok smrti krije u predoziranju. Glumac se borio s ovisnoću o drogama u prošlosti

VIDEO

Philip Seymour Hoffman pronađen je mrtav u nedjelju popodne u svom stanu u New Yorku. Oskarovac je pronađen s iglom u ruci u kupaonici u West Villageu na Manhattanu zbog čega policija sumnja na predoziranje. Njegovo beživotno tijelo pronašao je njegov osobni asistent. Poznato je da se glumac u prošlosti borio s ovisnošću o drogama. U svibnju prošle godine proveo je deset dana na odvikavanju kako bi se 'skinuo' s heroina. 

Za ulogu u filmu 'Capote' 2005. godine dobio je Oscara

Preminuli Hoffman osvojio je 2005. godine Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu 'Capote'. Američki glumac i redatelj karijeru je započeo 1991. godine i dobio uloge u nizu zapaženih filmova kao što su 'Miris žene', 'Twister', 'Boogie Nights', 'The Big Lebowski', 'Patch Adams', 'Magnolia', 'The Talented Mr. Ripley', 'Almost Famous', '25th Hour', 'Punch-Drunk Love' i 'Cold Mountain'.  Hoffmanu je 2005. godine pripala glavna uloga u filmu 'Capote' za koju je osvojio više glumačkih nagrada, uključujući Oscar za najboljeg glumca. Još triput je bio nominiran za Oscara i to za sporednu ulogu u 'Charlie Wilson's War' iz 2007. godine, 'Doubt' i 'The Master'. Ostali hvaljeni filmovi u kojima je glumio su 'Owning Mahowny', 'Before the Devil Knows You're Dead', 'The Savages', 'Synecdoche, New York', 'Moneyball' i 'The Ides of March'.

Osim glume, bio je kazališni glumac i redatelj. Pridružio se kazališnoj družini LAByrinth 1995. godine te režirao i pojavio se u brojnim kazališnim produkcijama. Zahvaljujući nastupima u tri predstave na Broadwayju dobio je tri nominacije za nagradu Tony, za najbolju glavnu mušku ulogu u 'True West' iz 2000. i 'Death of a Salesman' te  'Long Day's Journey into Night' iz 2003. godine. 

U 'Nemogućoj misiji III' glumio je trgovca oružjem

Hoffman je 1991. godine glumio u epizodi 'The Violence of Summer' serije 'Zakon i red'. Surađivao je sa zapaženim redateljima kao što su Todd Solondz, braća Coen, Spike Lee, Cameron Crowe, David Mamet, Robert Brenton, Anthony Minghella i Paul Thomas Anderson. Tri godine kasnije glumio je u filmu 'Love Liza' za koji je njegov brat Gordy Hoffman napisao scenarij, dok je 2003. imao glavnu ulogu u 'Owning Mahowny' kao zaposlenik banke koji pronevjeri novac zbog ovisnosti o kocki. Nastavio je igrati sporedne uloge u filmovima kao što su 'Cold Mountain', 'Along Came Poly' i 'Nemoguća misija III' u kojem je utjelovio trgovca oružjem. 

Iza sebe je ostavio dugogodišnju partnericu Mimi i troje djece

Hoffman je rođen u Fairportu u New Yorku, a roditelji su mu se rastali kada je imao devet godina. Ubrzo nakon što je diplomirao na Tisch School of the Arts otišao je na odvikavanje od alkoholizma i droge i ostao 'čist' sve do svibnja 2013. godine.  Bio je u dugogodišnjoj vezi s kostimografkinjom Mimi O'Donnell koju je upoznao tijekom rada na predstavi 'In Arabia We'd All Be Kings' koju je režirao 1999. godine. Par ima troje djece, 11-godišnjeg sina, te kćeri od osam i šest godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu