Obavijesti

Show

Komentari 96

Rusi žele otjerati transvestita, Conchitu Wurst, s Eurosonga

Rusi žele otjerati transvestita, Conchitu Wurst, s Eurosonga
5

Ruska roditeljska udruga traži da se zabrani prijenos Eurosonga iz Kopenhagena jer je životni stil Austrijanca naprikladan za Ruse. Peticiju je potpisalo 15.000 ljudi

VIDEO

Zbog Austrijanca Toma Neuwirtha (25), transvestita koji nastupa pod imenom Conchita Wurst , Rusija možda neće prenositi finale Eurosonga u subotu.

- Životni stil austrijskog predstavnika neprikladan je za Ruse. Popularno međunarodno natjecanje koje će gledati naša djeca pretvorilo se u leglo sodomije na inicijativu europskih liberala - stoji u peticiji Ruske roditeljske udruge koja traži da se zabrani prijenos Eurosonga iz Kopenhagena.

Dodali su da su ponosni što je Rusija uspjela zadržati normalne obiteljske vrijednosti koje se temelje na ljubavi muškarca i žene. Peticiju je potpisalo više od 15.000 ljudi. 
Političar Vitalij Milonov , jedan od najzaslužnijih za donošenje zakona protiv homoseksualaca nakon kojeg ruske homoseksualce sve češće premlaćuju, traži da se 'austrijskom pervertitu' zabrani nastup.

VIDEO

- To što će taj transvestit i hermafrodit biti na istoj pozornici s ruskim predstavnicima očito je promoviranje homoseksualizma i pokazatelj duhovnog propadanja - izjavio je Vitalij Milonov.

Kaže da je Eurosong gay parada i preporučio je sunarodnjacima da ga ne gledaju. Rusiju je 2003., prije Putinove 'duhovne obnove', zastupao duo Tatu.

Djevojke su se proslavile glumeći lezbijke u školskim uniformama. Iako ga mediji obožavaju, bradata Conchita s pjesmom 'Rise Like A Phoenix ' ne kotira baš dobro na kladionicama. Austrijanac nije prvi transvestit na Eurosongu koji već dugo okuplja živopisne izvođače. Iako je izraelska transseksualka Dana International pobijedila 1998., Turska lani nije prikazala Eurosong jer se Finkinja Krista Siegfrid na pozornici poljubila s plesačicom.

Pobijedila nakon operacije kojom je promijenila spol

VIDEO

Dana International, pravim imenom Sharon Cohen , donijela je Izraelu pobjedu na Eurosongu s pjesmom 'Diva' . Rodila se kao muško, no od 13. godine je znala da je transseksualac. Spol je promijenila 1993., pet godina prije odlaska na Eurosong.

Ruski pobjednik otvoreno protiv progona gayeva

Na Eurosongu u Beogradu 2008. pobijedio je ruski predstavnik Dima Bilan s pjesmom 'Believe'. Iako se u njegovoj domovini na homoseksualce ne gleda s odobravanjem, napisao je otvoreno pismo u kojemu se zalaže za njihova prava.

Raspjevani puran i gola muška tijela

Eurosong je već desetljećima sinonim za blještavu i malo bizarnu manifestaciju, a države se pokušavaju istaknuti neobičnim predstavnicima.

Švicarska, koja je zadnji put pobijedila 1988. kad ju je predstavljala Celine Dion , lani je poslala bend sastavljen od članova Vojske spasa u kojem se najviše isticao 94-godišnji kontrabasist Emil Ramsauer. On je ujedno i najstariji sudionik tog natjecanja ikad, dok je najmlađa pobjednica imala samo 13 godina. Kršćansku grupu izabrali su televizijski gledatelji, a na natjecanju u Malmoeu zauzeli su 13. mjesto u polufinalu.

Najviše pobjeda na Eurosongu odnijela je Irska čiji su predstavnici osvajali publiku romantičnim baladama. 
Pokušali su s drugačijom taktikom 2008. kad su na Eurosong poslali Dustina the Turkeya . Riječ je o lutki koja se pojavljuje u tamošnjim TV emisijama od 1988. godine. Puran, kojemu je glas posudio John Morrison , izveo je šaljivu pjesmu 'Ireland Douze Points' (Irska 12 bodova), ali nije ušao u finale.

Veliku Britaniju je 2011. predstavljala grupa Blue čiji su se članovi fotografirali goli najavljujući pobjedu na Eurosongu s pjesmom 'I Can' . Završili su na 11. mjestu.

VIDEO

Finski hard-rock metal bend Lordi pobijedio je 2006., a nastupali su s maskama. Najveći hit Eurosonga i dalje je pjesma švedskog benda ABBA 'Waterloo' iz 1974., a najuspješniji izvođač je Johnny Logan koji je Irskoj donio pobjedu 1980. i 1987. godine.

Neki su izvođači nastupali za različite države, poput Tereze Kesovije koja je 1966. pjevala za Monako. Bila je posljednja, a pet godina poslije predstavljala je Jugoslaviju s pjesmom 'Muzika i ti' i završila na devetome mjestu. Doris Dragović 1986. je Jugoslaviji donijela 11. mjesto otpjevavši 'Željo moja' , a Hrvatska ju je 2004. poslala na Eurosong s pjesmom Tončija Huljića 'Marija Magdalena'. Tada je bila četvrta.

Srpski glazbenik Željko Joksimović pjevao je dvaput za Srbiju, napisao je hit 'Lejla' s kojom je BiH umalo pobijedila, a bio je i voditelj tog natjecanja.

Za Hrvatsku bolja nego za Jugoslaviju

Doris Dragović Hrvatsku je predstavljala u Izraelu, a za bivšu državu pjevala je u Norveškoj. Bolje joj je išlo s 'Marijom Magdalenom'.

Sve generacije u kršćanskom bendu

Emil Ramsauer za vojsku spasa svirao je od svoje 10. godine, a na Eurosongu je s njim u bendu bila i 74 godine mlađa Sarah Breiter.

Ni potpora Grace Kelly nije pomogla

Terezi Kesoviji najveća potpora dok je nastupala za Monako bila joj je princeza Grace Kelly, no završila je na zadnjemu mjestu.

Najmlađa je bila Belgijka Sandra

Na Eurosong od 1990. ne smiju izvođači mlađi od 16 godina, a 1986. pobijedila je Belgijka Sandra Kim. Imala je 13 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga