Obavijesti

Show

Komentari 56

Scenaristica je umrla od raka pluća, a Hurem se htjela ubiti

Scenaristica je umrla od raka pluća, a Hurem se htjela ubiti
4

SVI SU NA KUŠNJI Poznavatelji Kurana smatraju da je scenaristica oskvrnula islam pa ju je pratila nesreća, a glumcima ne odgovara turski način života

VIDEO

Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam se naglo počela debljati iako sam redovito vježbala i pazila što jedem. Izbezumila sam se od straha kad su uslijedili napadaji panike, strašne noćne more i nesanica, kaže Meryem Uzerli (31).

Glumica dodaje da nije imala zdravstvenih problema dok nije dobila ulogu u seriji “Sulejman Veličanstveni”. Meryem se zbog sultanije Hurem preselila iz rodnog Berlina u Tursku i sve je, kaže, brzo krenulo nizbrdo. Fanovi su je napadali i vrijeđali na ulici jer je bila previše zla na malim ekranima, a zbog serije joj je patio i privatni život. Kao da joj česte svađe s bivšim zaručnikom Canom Atesom (47) nisu bile dovoljne, Uzerli je psihički bila sve lošije. Zbog stresa na setu i prekida zaruka, glumica se pokušala ubiti skočivši s hotelskog balkona. Završila je na psihijatriji u Njemačkoj, a pomoć je navodno tražila i od iscjelitelja.

- Uvjerili su je da je za sve kriva crna magija. Vidovnjaci misle da je netko bacio urok na nju, a nije isključeno ni da Meryem proganja uznemireni Huremin duh, kojem se ne sviđa kako ju je glumica prikazala u seriji - kažu prijatelji.

Zla kob nije prestala ni nakon što je Uzerli napustila seriju. Ubrzo je saznala da je trudna, a zaručnik ju je ostavio. Burzovni mešetar sad je želi prikazati kao lošu majku i uzeti joj kćer Laru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vidovnjaci: Huremin duh, uznemiren lažiranjem povijesnih činjenica, terorizira sve na setu

Meryem ignorira bivšeg zaručnika otkad joj je rekao da nikad nije želio dijete s njom. Glumici će u odgoju pomagati roditelji, sestra i prijateljice, a Canu će, nada se, na sudu zabraniti prilaženje Lari, koju je rodila u veljači.

Poznavatelji Kurana tvrde da je scenaristica oskvrnula islam i ismijala Osmanlije zbog čega ju je pratila nesreća

Sulejmana je pretvorila u razvratnog vođu koji samo misli na piće i žene, a sultanije i robinje je previše razgolitila. Zato su istanbulske gradske vlasti scenaristici Meral Okay zabranile snimati povijesnu TV seriju na stvarnim lokacijama.

Scenarij je naljutio i turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana (60), koji je htio zabraniti prikazivanje serije. Nije uspio, ali Meral je zbog njegovih pritisaka stalno morala mijenjati scenarij.

- Prijetili su mi ekstremni islamisti pa sam neko vrijeme bila pod policijskom zaštitom, a bez tjelohranitelja nisam smjela izići iz kuće - žalila se Okay. Šuška se da je stres u rekordnom roku pogoršao njezino zdravstveno stanje jer je Meral umrla od raka pluća samo pet mjeseci nakon što su joj ga dijagnosticirali.

- Prije smrti se žalila da je opsjedaju crne misli i da ima napadaje panike - otkrili su suradnici. Uvjereni su da ju je proganjao Huremin duh jer je sultanovu zakonitu suprugu prikazala kao spletkarošicu i najgoru haremsku vješticu. Bolje nije prošla ni glumica Nur Fettahoglu (33), koja u “Sulejmanu Veličanstvenom” glumi sultaniju Mahidevran, majku princa Mustafe. Otkad je počela glumiti u seriji, Nur se rastala od supruga Murata Aysana, a nije joj potrajala ni strastvena veza s glumcem Necatijem Sasmazom. Kad se napokon sretno udala za bogatog biznismena Leventa Veziroglua, Mahidevran se teško ozlijedila na setu serije. Glumica je nezgodno stala i pala niz stepenice. Završila je u bolnici, a tjednima poslije nije mogla ustati iz kreveta zbog ozljede kralježnice.

Nur navodno ima problema i s plodnošću. Iako silno želi djecu, nikako ne može ostati trudna. Vidovnjaci tvrde da se prokletstvo njezina lika prenijelo u stvaran život.

- Mahidevran je imala samo jednog sina kojeg je otac smaknuo, a Hurem je sultanu dala četiri sina i kćer. Očito je da su se zbog serije probudili strašni demoni iz prošlosti koji glumcima ne daju mira - kažu vidovnjaci. Sreće u ljubavi nije imala ni Pelin Karahan (29), baš kao njezin lik Mihrimah. Glumica se rastala dok je snimala seriju.

‘Ne odgovara nam turski mentalitet i način života’

Kao da nam je crni oblak iznad glave otkad smo došle u Tursku, kažu Meryem Uzerli i Nur Fettahoglu. Hurem i Mahidevran su se rodile i odrasle u Njemačkoj, a teško su se snalazile u konzervativnoj Turskoj.

Eksplicitni scenarij naljutio je premijera, a začetnicu serije morali su čuvati tjelohranitelji

Kad je glavna scenaristica Meral Okay umrla u travnju 2012. u 53. godini, nije se znalo hoće li se serija nastaviti snimati. Idejnu začetnicu “Sulejmana” zamijenio je njezin pomoćnik Yilmaz Sahin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo