Obavijesti

Show

Komentari 6

U 84. godini života preminuo je oskarovac Maximilian Schell

U 84. godini života preminuo je oskarovac Maximilian Schell
8

Glumac, najpoznatiji po ulozi u filmu 'Suđenje u Nürnbergu', umro je u Austriji. Prošle godine se oženio opernom pjevačicom hrvatskog podrijetla Ivom Mihanović

VIDEO

Austrijski glumac Maximilian Schell, koji je 1962. godine dobio Oscara za ulogu u filmu 'Suđenje u Nürnbergu' preminuo je u subotu u Innsbrucku u Austriji u 84. godini života nakon što se nedavno razbolio i završio u bolnici, potvrdila je njegova agentica Patricia Baumbauer. Schell je za ulogu njemačkog odvjetnika u filmu 'Suđenje u Nürnbergu', u kojem je glumio uz Marlene DietrichJudy Garland i Montgomery Clifta, nagrađen zlatnim kipićem.

Imao je još dvije nominacije za Oscara i to za glavnu ulogu u filmu 'The Man in the Glass Booth' iz 1975. godine i 'Julia' iz 1977. godine koji je baziran na priči Lillian Hellman o podzemlju u nacističkoj Njemačkoj. Krajem 1960-ih postao je redatelj, dva njegova filma 'The Pedestrian' iz 1973. i 'Marlene' iz 1984. godine, dokumentarac o zvijezdi Marlene Dietrich s kojom je surađivao, bili su nominirani za Oscara. 

Glumio je nacističkog časnika u filmovima iz 1977. godine, 'A Bridge Too Fair' i 'Cross of Iron', a u ulozi nacističkog kapetana pojavio se i u 'The Young Lions' iz 1958. godine u kojem je glumio uz Marlona BrandaOkušao se i u režiranju opera kao što je 'Der Rosenkavalier' iz 2005. godine. 

Posljednju ulogu ostvario je u seriji 'The Shell Seekers' iz 2006. godine

Rođen je u Beču 8. prosinca 1930. godine kao jedno od četvero djece švicarskog dramaturga i vlasnika ljekarne Hermanna Ferdinanda Schella i austrijske glumice Margarethe Noe von Nordberg. Obitelj se preselila u Zürich nakon okupacije i aneksije Austrije 1938. godine. Glumio je u 'Kinder, Mutter und ein General' i još nekoliko njemačkih filmova prije no što je 1958. godne otišao u SAD u kojem je njegova sestra Maria Schell gradila holivudsku filmsku karijeru. 

Glumio je Vladimira Lenjina u seriji  'Staljin' iz 1992. godine, filmu 'Topkapi' iz 1964. o krađi dragulja u Turskoj, komediji 'The Freshman' iz 1990. godine... Kazališni debi imao je u Njemačkoj 1952. godine. Glumio je u tri predstave na Broadwayju kao što su 'Interlock' iz 1958., 'A Patriot for Me' i kazališnoj verziji 'Suđenje u Nürnbergu' iz 2001. godine. Posljednju glumačku ulogu ostvario je u 'The Shell Seekers', seriji iz 2006. godine u kojem je glumio uz Vanessu Redgrave. 

Prošle godine je oženio opernu pjevačicu hrvatskog podrijetla

Glumac je prošle godine u kolovozu pred oltar odveo 47 godina mlađu opernu pjevačicu hrvatskog podrijetla Ivu Mihanović. Par je sudbonosno 'da' izrekao na 1350 metara nadmorske visine u alpskom mjestu Hebalmu u Oberpreiteneggu pred stotinjak uzvanika. Glumcu je to bio drugi brak, prva supruga bila mu je ruska glumica Natalia Andrejčhenko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...