Obavijesti

Show

Komentari 2

Umro je Jimi Jamison, autor hita iz popularnog 'Baywatcha'

Umro je Jimi Jamison, autor hita iz popularnog 'Baywatcha'
4

Frontmen Survivora večer prije smrti, u subotu, je u Sjevernoj Kaliforniji pjevao s bendom, rekao je njegov menadžer. Umro je od srčanog udara. Imao je 63 godine

VIDEO

Jimi Jamison umro je u nedjelju u dobi od 63 godine nakon srčanog udara. Frontmen Survivora posljednji put s bendom je nastupao samo večer prije smrti, u subotu u sjevernoj Kaliforniji, rekao je Jimijev menadžer Sally Irwin.

Jamison je rođen u Mississippiju, ali s majkom se preselio u Memphis dan nakon rođenja. Jimi je sam naučio svirati giratu i klavir dok je još bio tinejdžer, a prvi bend imao je u srednjoj školi. 

Bio je frontmen benda Cobra početkom 80-ih kada su ga 1984. pozvali da dođe pjevati u Survivor nakon što je tadašnji frontmen David Bickler napustio bend jer su mu dijagnosticirali polipe na glasnicama. Grupa se proslavila prije njegova dolaska pjesmom 'Eye Of The Tiger'. Jamison je na čelu Survivora bio do 1988. i do tada je s njima snimio tri albuma. 

Bend se raspao 1989., ali su se ponovo okupili 1993. ponovo s Bicklerom na čelu. 

Survivor je s Jamisonom snimio hitove 'I Can't Hold Back', 'The Search Is Over', 'Is This Love' i 'Burning Heart' te 'The Moment Of Truth' za filmove 'Rocky III i IV' i 'Karate Kid'. Osim toga Jimi je autor i izvođač pjesme 'I'm Always Here' iz popularne serije 'Baywatch'. Kao solo izvođač snimio je dva albuma 'When Love Comes Down' i  'Empires'.

Jamison se u Survivor vratio 2000. i ostao s njima do 2006. kada u izdali album 'Reach'. Dvije godine poslije toga opet je objavio samostalni album 'Crossroads Moment', a 2011. snimio je album u suradnji s Bobbyjem Kimballom kojeg su naslovili jednostavno 'Kimball/Jamison'. 

Posljednji se put u Survivor vratio krajem 2011. i s njima je nastupao, može se reći, do smrti. Paralelno snimio je i svoj posljednji samostalni album 'Never Too Late'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin