Obavijesti

Show

Komentari 22

Umro je Tommy Ramone (62), posljednji iz originalne postave

Umro je Tommy Ramone (62), posljednji iz originalne postave
5

Slavni bubnjar je preminuo dok je bio na njezi nakon liječenja raka žuči. Tommy Ramone bio je bubnjar kultnih Ramonesa i jedan od članova originalne postave

VIDEO

Posljednji član originalne postave Ramonesa, Tommy Ramone (62) umro je u petak u New Yorku u svom domu, potvrdili su iz kultnog sastava. 

Slavni bubnjar je preminuo dok je bio na njezi nakon liječenja raka žuči, prenosi BBC

Rođen u Mađarskoj, Ramone je u SAD imigrirao tijekom 1950-ih. Slavni sastav osnovao je 1974. godine s trojicom prijatelja iz njujorške srednje škole, a često ih se naziva i osnivačima punk-rocka.

Tommy, rođen kao Thomas Erdelyi, s Johnom Cummingsom, kasnije poznatim kao Johnny Ramone, 60-ih je svirao u bendu Tangerine Puppets. Kada su Ramonesi počeli svirati Johnny je bio gitarist,  Dee Dee Ramone basist i Joey Ramone na bubnjevima, a Tommy im je trebao biti menadžer. Joey nije mogao držati brzi tempo na bubnjevima i postao je glavni vokal benda, a Tommy je u ruke uzeo bubnjarske palice. Tommy je u Ramonesima bubnjao od 1974. do 1978. kada ga je zamijenio Marky Ramone, no Tommy je u bendu ostao kao menadžer i producent. Svirao je na albumima  'Ramones', 'Leave Home', 'Rocket to Russia' te na live albumu 'It's Alive'. Na četvrtom studijskom albumu 'Road to Ruin' surađivao je kao menadžer i koproducent, poslije toga s bendom nije surađivao sve do osmog albuma 'Too Tough to Die' iz 1984. kada je bio producent. 

Prije Ramonesa, Tommy je surađivao i kao pomoćnik u produkciji albuma 'Band of Gypsys' Jimija Hendrixa. 

Tommy je bio 'najnormalniji' u bendu, nije imao problema s ovisnošću i vodio je staložen život na čemu su mu neki iz benda i zamjerali. 

Autor je hita 'I Wanna Be Your Boyfriend' i većeg dijela 'Blitzkrieg Bopa'.

Producirao je hvaljene albume poput 'Tima' Replacementsa i 'Neurotice' Redd Krossa. Kao član Ramonesa nastupio je ponovo 2004. na koncertu 'Ramones Beat Down On Cancer'. Nastupio je kao jedini član originalne postave uz bok C.J. Ramoneu, Danielu Reyu, i Clemu Burkeu. 

Claudia Tienan i Tommy su nastupali kao folk duo pod nazivom Uncle Monk. 

- Postoje velike sličnosti između punka i glazbe iz starih dana. Oboje su glazba iz 'kućne radinosti' za razliku od školovane glazbe, i obje imaju zemljanu energiju. Svatko može uzeti instrument i početi svirati - rekao je jednom prilikom Tommy. 

Ramone je 2011. surađivao i s bendom The Womack Family na albumu 'Last Bird Home'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin