Obavijesti

Show

Komentari 6

Umro Maurice White, osnivač legendarnih Earth, Wind&Fire

Umro Maurice White, osnivač legendarnih Earth, Wind&Fire
3

Bili su jedan od najuspješnijih bendova 20. stoljeća, njihovi su hitovi 70-ih i 80-ih miješali nekoliko žanrova, od soula, funka i jazza, do popa, rocka, disco i latina

VIDEO

U 75. godini u Los Angelesu, umro je utemeljitelj grupe Earth Wind&Fire, Maurice White. Vijest o smrti malo prije ponoći objavljena je na Twitteru benda:

- Naš je brat Maurice umro mirno, u snu. Svjetlo njegovo obasjavat će tebe i mene.

Njegov brat i član benda, Verdine, potvrdio je vijest za Associated press:

- Moj je brat, heroj i najbolji prijatelj umro mirno, u snu. Dok je svijet ostao bez izvrsnog glazbenika i još jedne legende, moja obitelj moli da poštujete privatnost u trenucima kad ulazimo u teško razdoblje koje će nam svima duboko promijeniti živote. Hvala svima na molitvama i potpori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maurice je ranih devedesetih godina prošlog stoljeća dobio Parkinsonovu bolest, zbog koje od 1994. nije išao na turneje benda. Inače, deveteročlana grupa Earth, Wind&Fire uvrštena je u Rock and Roll kuću slavnih još 2000. godine. Osvojili su 6 Grammyja i prodali više od 90 milijuna albuma.

Bili su jedan od najuspješnijih bendova 20. stoljeća, njihovi su hitovi 70-ih i 80-ih miješali nekoliko žanrova, od soula, funka i jazza, do popa, rocka, disco i latino glazbe. Najuspješnije razdoblje benda bilo je od 1975. i albuma ‘That’s The Way of The World’, a potrajalo je cijelo desetljeće. Već je ranije objavljeno da će grupa na dodjeli Grammyja, 15. ovog mjeseca, dobiti nagradu za životno djelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac