Obavijesti

News

Komentari 34

Antonio (13) skuplja darove za mališane iz poplavljene Gunje

Antonio (13) skuplja darove za mališane iz poplavljene Gunje
3

Učenik OŠ "Miroslava Krleže" smislio je humanitarnu akciju u koju se prvo uključio cijeli njegov 7.b razred, zatim i cijela škola i roditelji učenika, a onda i druge škole

VIDEO

Kad su bile poplave u Slavoniji pratio sam sve na televiziji. Pokušao sam zamisliti kako je toj djeci koja su ostala bez svega što su imali. Došao sam na ideju da im za Božić pružimo sve što im treba, kaže Antonio Prskalo (13) iz Zagreba.

Učenik Osnovne škole “Miroslava Krleže” smislio je humanitarnu akciju u koju se prvo uključio cijeli njegov 7.b razred, zatim i cijela škola i roditelji učenika, a onda i druge škole, vrtići te tvrtke u Zagrebu. Antonio kaže kako je htio izbjeći sve posrednike i organizirati podjelu pomoći vršnjacima iz Gunje i Rajeva Sela izravno, pa se potrudio da to i ostvari.

- Vidio sam da su se skupljale potrepštine i novac te da su ih svi slali u Gunju, Rajevo Selo i druga mjesta, ali opet neki nisu ništa dobili - kaže Antonio. U svemu su mu pomogle mama Marijana, ravnateljica Silvana Galinović, razrednica Mirna Ferenček i vjeroučiteljica Vesna Palijan.

- Poznanici su ponudili kombije, a jedna nam je turistička agencija po vrlo povoljnoj cijeni ponudila autobus. U Gunju idemo 20. prosinca, isti dan kad se otvara sportska dvorana u njihovoj školi - rekla nam je Antonijeva mama, koja se trudi učiniti sve kako bi ideja njezina sina zaživjela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stvari koje donose učenici njegove škole trenutačno se spremaju u njegovoj sobi.

- Cijelu smo sobu ispraznili - smije se mama.

Antonio je izradio i posebnu mail adresu s koje je pozivao tvrtke, škole i vrtiće da se priključe akciji. Ako želite pomoći, javite mu se na: djecazagreba@gmail.com. Kaže kako je sretan što ga je tako mnogo ljudi shvatilo ozbiljno i što su pristali pomoći, a oduševilo ga je i što su se mnogi prijatelji iz škole odmah prihvatili posla.

- Skupljat ćemo potrepštine do 17. prosinca, a onda ćemo sve sortirati - kaže Antonio. Njegova mama ističe kako nije čudno što se humanitarno angažirao jer škola svake godine sudjeluje u sličnim akcijama.

- Mislim da je to vrlo poticajno okruženje za djecu - zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag