Obavijesti

News

Komentari 54

Bolje je! Lavica Nora bi sljedeći tjedan trebala izaći iz bolnice

Bolje je! Lavica Nora bi sljedeći tjedan trebala izaći iz bolnice
3

Strašna lavica Nora Šitum (5) i dalje leži u bolnici u Philadelphiji. Prošli tjedan zarazila se norovirusom te se od njega nije potpuno oporavila. S njom su roditelji

VIDEO

Strašna lavica Nora Šitum (5) i dalje leži u bolnici u Philadelphiji. Prošli tjedan zarazila se norovirusom te se od njega nije potpuno oporavila.

Roditelji Đana i Ivica su i dalje s njom u bolnici, a dobili su smještaj u kući Ronald McDonald nedaleko od bolnice. U tu kuću smještaju se obitelji malih pacijenata koji se tamo liječe. I roditelji male Stephanie Milda (5) su također bili smješteni u Ronald McDonaldu u Chicagu.

Tijekom dana u utorak obitelj je s nestrpljenjem iščekivala rezultate Norinih testnih stanica, no oni se još ne znaju. Podsjetimo, Nori su prije dva tjedna izvukli iz organizma T stanice. Cijeli proces je trajao četiri sata, a ona je morala nepomično ležati. Od tada joj u vratu stoje dvije cjevčice. Ako se nalazi pokažu u redu, odnosno da su se stanice spojile s HIV-om, tada sve njezine stanice idu u laboratorij kako bi se u njih “ugradio” HIV.

Nakon toga istim procesom, spajanjem katetera na cjevčice, vraćaju joj T satnice u organizam. Tada će početi njezina najveća borba. Kako je objasnio Tom Whitehead, otac malene Emily (7), koja je imala istu dijagnozu kao Nora, akutnu leukemiju, to je za njih bilo najgore razdoblje. Nakon što je Emily primila svoje T satnice natrag u organizam, pala je u komu na dva tjedna i šanse za njezino preživljavanje su bile minimalne. Liječnici, koji također liječe i Noru, Stephan Grupp i Richard Aplenc, ustanovili su kako je Emilyno tijelo počelo proizvoditi protein kojim se bori protiv HIV-a te je Emily zbog toga bila toliko slaba. Odmah su ga blokirali, a malena se te večeri oporavila. Probudila se, pala joj je temperatura i normalizirao joj se tlak.

Emily, koja je sad, devet mjeseci nakon posljednje terapije zdrava djevojčica, poželjela je Nori svu sreću i poručila joj da se drži. Nora se oporavlja od norovirusa koji se proširio Philadelphijom. Ako joj se stanje stabilizira, sljedeći tjedan mogli bi je pustiti iz bolnice kako bi bila s roditeljima dok njezine stanice ne budu spremne za vraćanje u organizam.

Ako curicu puste iz bolnice svaki dan će morati na preglede

Iako je isrcpljena i slaba, bolje je nego prošli tjedan. Još je nervozna zbog cjelodnevnih pretraga i pregleda, a situaciju otežava što ne razumije što liječnici i sestre govore. No ako bude sreće, sljedeći tjedan će biti s roditeljima u kući Ronald McDonald barem na dva tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca