• Članak
  • Komentari 189
  • Share 266
  • Tweet

Bravo Ena! U samo osam dana položila je čak 16 ispita u školi

Prije dva mjeseca bila je na operaciji tumora u Belgiji, a onda se nakon povratka bacila na učenje i ''rasturila'' u školi. Za Osječanku Enu Šarac ništa nije nemoguće

Utorak, 10. 7. 2012. u 19:00    Piše: Željko Garmaz
Bravo Ena! U samo osam dana položila je čak 16 ispita u školi Igor Kralj/PIXSELL Ena je prije dva mjeseca bila na operaciji u Belgiji

Ustajala sam u šest ujutro, a na spavanje nisam išla prije tri sata nakon ponoći. Tempo je bio ubitačan, ali se isplatilo. Uspjela sam, zadovoljno nam je ispričala Osječanka Ena Šarac (17).

U samo osam dana položila je 16 predmeta trećeg razreda Ekonomske i upravne škole. A još prije dva mjeseca ležala je u briselskoj bolnici. Operirali su joj tumor između očnih živaca. Odstranili su joj 50 posto tumora, a Ena je samu sebe prozvala - Ena “S pola raka”!

A smisao za humor, kojim je osvojila tisuće prijatelja na Facebooku, nije ju napustio ni na polaganju ispita.

- Ipak su mi izvadili pola tumorčine pa ima više mjesta za pamtiti - kaže Ena.

Matematiku je polagala u razredu s gotovo 40 učenika, kojima je to bila prilika za popravnu ocjenu. Jedino je Ena položila. Tako je bilo i s talijanskim jezikom, knjigovodstvom, hrvatskim, informatikom...

- Nakon tolikog učenja imala sam dojam da ništa ne znam, No tada bih si rekla: ‘Ena, no sikiriki, možeš ti to!’, krenula bih u školu i rasturila test - rekla je Ena ne skidajući osmijeh s lica.

Njezina mama Biserka kaže da je Eni puno pomogla razrednica Marija Rumbočić Pezelj.

Ona je sve dogovorila. Poštedjela je Enu muka da tijekom ljeta sama traži profesore i dogovara s njima ispite.

- Unatoč golemom trudu i nespavanju, na Eni se nisu mogli vidjeti ni podočnjaci. Jedino je zadnji dan povraćala od iscrpljenosti - rekla je mama Biserka. Krajem kolovoza Eni će snimiti glavu i vidjeti koliko je tumora odstranjeno, a nakon toga putuje u München i tamo će joj cyber knifeom odstraniti ostatak tumora.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: škola, ponos hrvatske, ispiti, ena šarac

Izdvojeni komentari 189 komentara Pogledaj sve komentare
10.07.2012., 19:08

irinn: Bravo Ena na želji za životom i ozdravljenjem!tek kad nas sustigne bolest, naizgled teške stvari su neopisivo lagane i predstavljaju najveću radost!

10.07.2012., 20:13

mrze me,al neka: Oni koji ciljaju na to da joj se popuštalo,pa što ako i je? Ona je učila do tri ujutro bez obzira što je možda znala da će joj malo popustiti,i to još 2 mjeseca poslije operacije,a mogu se kladiti da vi pametnjakovići idete u neku srednju di samo padate jer ništa ne učite i lijeni ste,a eto za divno čudo niste bolesni. Krivo vam je kaj vama se ne popušta pa napali jadnu curu? Znam kako joj je i sigurno postoji netko tko je 'ne voli' zbog silnih obveza i progledanja kroz prste,a još ste samo još vi falili. -.- ENA,SVAKA ČAST! :)... prikaži sve

10.07.2012., 19:09

dexter17: Bravo Ena!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar