Obavijesti

News

Komentari 129

Čudo u Vinogradskoj: Molitva me probudila iz duboke kome

Čudo u Vinogradskoj: Molitva me probudila iz duboke kome
1

Azra (26) probudila se iako joj nisu davali nikakve šanse. Otkako se probudila, pokušava se vratiti u normalu. Čekaju je dugotrajan oporavak i rehabilitacija

VIDEO

Nisu joj davali ni najmanju nadu. Krvario joj je mozak i nitko nije mislio da će moja Azra preživjeti tako jaki moždani udar, kaže nam Nena Biserović (45) o traumi koju je proživjela nakon što joj je kći Azra Zukanović (25) krajem studenog 2011. pala u komu. No, unatoč crnim prognozama, Nena je uoči Božića dobila najljepši dar jer se njena kći čudom probudila. Azra, nekadašnja hrvatska reprezentativka u taekwondou, za 24sata je prvi put pričala o svom buđenju.

- Kad sam se probudila, trebalo mi je nekoliko dana da shvatim što mi se dogodilo. Lijeva ruka mi je bila oduzeta, ali izvježbala sam je već tjedan dana nakon buđenja s lopticom koju stišćem - govori Azra. Prije moždanog udara imala je ubitačan tempo. Radila je, trenirala djecu, vikendima sudila na natjecanjima i uz to polagala ispite na fakultetu. Počele su joj se javljati nesvjestice, a tijekom pregleda u bolnici doživjela je moždani udar nakon kojeg je bila u komi. Liječnici nisu bili optimistični.

U komi je bila 15-ak dana

- Rekli su mi samo molite se Bogu. I Božja je volja što je ustala - govori majka. U komi je bila 15-ak dana, nakon čega se naglo probudila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nitko od doktora nije mogao vjerovati. Docentici je taj dan bio rođendan. Azra se pridignula iz kreveta, a ona ju je upitala: ‘Azra, jel’ ti to meni čestitaš rođendan?’. Iako je tupo gledala pred sebe i nije nikoga primjećivala, samo je potvrdno kimnula glavom - govori majka.

Azra se ne sjeća što joj se motalo glavom dok je bila u komi. Zna samo da je sanjala.

- Kad bih znala što se dogodilo, bilo bi dobro. Ne sjećam se ni kome, ni bijelih svjetala, ni da sam prolazila kroz tunele - rekla je Azra.

Otkako se probudila, pokušava se vratiti u normalu. Čekaju je dugotrajan oporavak i rehabilitacija. Zahvalna je liječnicima u Vinogradskoj i Krapinskim toplicama što su se brinuli o njoj. Ima problema s ugrušcima u nozi, kao i s čitanjem i pisanjem. Nada se da će ubrzo opet moći trčati.

Donirale su nagradu 
za njezino liječenje

Djeca u mom zagrebačkom klubu neće na trening dok me nema, kaže Azra kojoj svi u klubu i taekwondo savezu jako nedostaju. Zahvaljuje se i prvakinjama u taekwondou, sestrama Zaninović. Ana Zaninović je svoju nagradu HOO-a u iznosu od 40.000 kuna darovala teško bolesnoj kolegici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović