Obavijesti

News

Komentari 49

Diler - odlikaš: Krijumčario je kokain pa diplomirao u zatvoru

Diler - odlikaš: Krijumčario je kokain pa diplomirao u zatvoru
1

Magistar prava: Angel Andonov (54), osuđen na 21 godinu zbog krijumčarenja 300 kg kokaina, u četvrtak je diplomirao u šibenskom zatvoru s odličnim uspjehom

VIDEO

Gospodin Angel Andonov je položio ispit s odličnom ocjenom. Nije iznenađujuće jer mu je tema diplomskog rada vrlo bliska, a i dosad je u indeks ubirao samo najviše ocjene, kazao nam je dekan s Pravnog fakulteta u Splitu Milijan Sesar.

Tema diplomskog: Zakon o izvršenju kazne zatvora

Andonov je za temu rada odabrao “Zakon o izvršenju kazne zatvora” te svoja osobna iskustva usporedio s rješenjima i praksom u Europskoj uniji. Studij prava bivši zagrebački ugostitelj napustio je nakon završene treće godine, pa je u zatvoru odlučio završiti studij. 

Ministarstvo znanosti i Uprava za zatvorski sustav izišli su mu u susret te je tijekom zadnje četiri godine položio 12 ispita. Profesori su dolazili kod njega u zatvor, a Andonov nije dobio ocjenu manju od vrlo dobar. 

Ispite platio 18.000 kuna, a krijumčario kokain vrijedan 100 milijuna

Polaganje svakog ispita stajalo ga je po 1500 kuna.

Zanemarivi iznos u usporedbi sa 100 milijuna kuna vrijednim kokainom koji je Andonov pokušao prokrijumčariti iz Antila. Policija ga je u rujnu 2003. uhitila zajedno s trojicom partnera dok su s jahte Adelante, kojom su upravo pristigli s Antila, u lučici autokampa Veštar u Rovinju iskrcavali kokain i ukrcavali ga u Opel Corsu. Na brodu je bio 301 kilogram kokaina. Sva četvorica pravomoćno su osuđena na dugotrajne zatvorske kazne. Andonov na 21 godinu zatvora. 

Od 2003. promijenio niz zatvora

Do smještaja u šibenski zatvor, u kojem se nalazi već nekoliko godina, promijenio je niz drugih u kojima je dolazio u sukobe, pa i tučnjave s drugim zatvorenicima.

U jednom trenutku odlučio je ispraviti loše životne odluke i iz zatvora izaći kao magistar prava. Njegov slučaj nije usamljen u hrvatskim zatvorima, u kojima su još petorica zatvorenika nastavila školovanje o svom trošku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C