Obavijesti

News

Komentari 75

Djevojka (22) je poginula zbog snijega koji je toliko voljela...

Djevojka (22) je poginula zbog snijega koji je toliko voljela...
4

Stephanie Strunjak (22) je s dečkom Ivanom Trgovcem (22) prošlu subotu poginula u nesreći na Aveniji Marina Držića u Zagrebu. Sletjeli su s ceste i zabili se u stup

VIDEO

Kad je Snježica upala u avion da bi se vratila kući, svi smo plakali iako smo bili sretni što se vraća u svoju zemlju, u kojoj će se osjećati bolje nego kod nas, tim riječima završava “Snježna kraljica”, bajka koju je s deset godina napisala Stephanie Strunjak (22). S dečkom Ivanom Trgovcem (22) Stephanie je prošlu subotu poginula u nesreći na Aveniji Marina Držića u Zagrebu. Sletjeli su s ceste i zabili se u stup. Ulomke iz bajke njezina prijateljica pročitala je na ispraćaju u srijedu.

- Stephanie je obožavala zimu. Sudbina je htjela da upravo zbog snijega pogine - kroz suze je rekla Snježana (47), Stephaniena majka. Djevojka koja je sutra trebala proslaviti 22. rođendan bila je puna života. Studirala je filozofiju i rumunjski jezik, obožavala je nećake, glazbu i knjige, a planirala je i svoj prvi DJ nastup.

- Nedavno smo saznali da je ušla u najuži krug kandidata za posao na Radio Sljemenu. Imala je mnogo hobija, voljela je crtiće, a obožavala “Štrumfove”. Mogla je biti što je htjela. A sad od toga svega ništa - shrvana je Snježana. Snijeg, koji joj je uvijek bio inspiracija, i brzina bili su kobni te večeri kad je stradala.

- Još u O.Š. Retkovec počela je učiti esperanto i napisala tri snježne bajke koje je slala na natječaj ‘Fabelo interancia’, finskog instituta Paatalo. Na prvom natječaju, 2000., osvojila je drugu nagradu. Organizatori su sredili da je na aerodromu dočekaju glumci kostimirani u likove iz njezine bajke. Bila je izvan sebe - prisjeća se Spomenka Štimec (63) iz Hrvatskog saveza za esperanto. Uslijedile su još dvije bajke i još dvije nagrade. Spomenku je potresla smrt djevojke.

- Izgleda da uvijek odu oni najbolji - rekla je. Stephanie je bila nadarena i za jezike.

- Bila je vesela kao vjeverica, uživala je u svemu. Sjećam se i kako ju je oduševilo kad joj je Djed Božićnjak na Jelačićevu trgu predao nagradu. Očekivala sam da će postati velika spisateljica. Želim vjerovati da je poput snježne princeze samo prešla u drugo, sretno kraljevstvo - kaže Judita Rey Hudiček (62), profesorica u Stephanineoj osnovnoj školi koja ju je pratila na putu u Finsku.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela