Obavijesti

News

Komentari 126

Godinama se skrivao od ljudi, a sada ima novo lice i djevojku

Godinama se skrivao od ljudi, a sada ima novo lice i djevojku
6

Richard Norris (39) je ostao defomiran nakon što si je pištoljem raznio lice. Dugo je nosio masku dok mu nisu presadili novo lice od donora. Uspješno se oporavlja...

VIDEO

Poslije godina života u osami i agoniji zbog deformiranog izgleda, Richard Norris (39) ponovno živi punim plućima. Prije dvije godine dobio je novo lice, a sada ima i novu ljubav, javlja Daily Mail.

Richard je tog kobnog dana 1997. godine stigao kući pijan. Nakon svađe s majkom uzeo je u ruke pištolj i zaprijetio samoubojstvom. Ispalio je hitac, a komadi kože, kosti i zubi razletjeli su se po sobi. Od tog trenutka svaki dan za Richarda je bio prava noćna mora, borio se s ovisnošću i razmišljao o samoubojstvu. Svaki put kad bi izašao u javnost, obično noću, nosio je masku na licu. Naime, nakon stravične nesreće ostao je bez zubi, nosa i dijela jezika.

Transplantirali mu lice od donora

Prošao je nekoliko operacija, ali niti jedan liječnik mu nije uspijevao vratiti stari izgled. Kad je već odustao, pojavila se nova nada - transplantacija. U jednoj od najsloženijih operacija u povijesti, Norrisu su liječnici 2012. godine na Sveučilištu u Marylandu presadili čeljust, zube, jezik, mišiće i živce s drugog donora. Na operaciji koja je trajala 36 sati asistiralo je 150 liječnika i medicinskih sestara.

Tijelo uvijek može odbaciti novo lice

S obzirom na to da se ne radi o uobičajenoj transplantaciji kao kod srca ili jetre,  Norris će zauvijek novo lice "doživljavati' kao strano tijelo. Njegov imunološki sustav je oslabljen, a do kraja života će morati primati koktel lijekova kako tijelo ne bi odbacilo transplantirano lice. Norris više ne smije piti, pušiti niti se izlagati suncu.

Norris danas kaže da je ponizan pred 'darom' koji je dobio od obitelji Joshue Aversana (21) koji je poginuo nakon što ga je pregazio kombi dok je prelazio cestu. Njegovo lice su transplantirali Norrisu. 

Dvije godine nakon operacije Norris još odlazi na terapiju, a oporavak će potrajati dugo. Svaki dan postoji rizik da tijelo odbaci lice što će u tom slučaju rezultirati smrću. Ipak, sada bez problema izlazi u javnost i socijalizira se. 

Dobio novu šansu i u ljubavi

Novu priliku dobio je i u ljubavi. Započeo je romantičnu vezu s Melanie Solis (43) iz New Orleansa koja je s njim stupila u kontakt preko e-maila nakon što je čula za njegovu životnu priču.

-Te oči i osmijeh osvojile su me na prvi pogled. Morat ćemo vježbati ljubljenje jer Richard mora ponovo učiti kako se to radi - rekla je Melanie.

-Ne mogu za ničim žaliti, pogotovo sad kada sam upoznao Melanie. Ljudi se previše fokusiraju na izgled, to je jako površno - kazao je Norris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...