• Članak
  • Komentari 205
  • Lokacija
  • Share 15224
  • Tweet11

Heroina iz Osijeka: Ena nakon 11 godina konačno bez tumora

Nikada nismo prestali vjerovati u pobjedu. Zato sam i bila uvijek nasmijana, zato sam sve uvjeravala da do ozdravljenja želim doći s osmijehom, poručila je Ena

Ponedjeljak, 04. 3. 2013. u 21:00    Piše: Željko Garmaz

Nakon 11 godina borbe s teškom bolešću, osječka heroina i Ponos Hrvatske, Ena Šarac, konačno može reći da je pobijedila. Od ponedjeljka, Ena više nema ''podstanara" u glavi, kako je u šali nazivala tumor na mozgu zbog kojeg su joj čak tri puta operativno otvarali glavu i pokušali ga odstraniti kirurškim zahvatom.

- Nikada nismo prestali vjerovati u konačnu pobjedu. Zato sam i bila uvijek nasmijana, zato sam sve uvjeravala da do ozdravljenja želim doći samo s osmijehom. I došla sam! Hvala svim mojim anđelima koji su me godinama pratili u mojoj borbi i pružali potporu kad baš i nije bilo najjednostavnije. Hvala svima koji su mi na bilo koji način pomogli, jer sama ne bi uspjela u ovoj borbi - poručila je Ena iz Münchena.

Prema priči njezine mame Biserke, njemački liječnik, koji je u ponedjeljak Enu učinio najsretnijom osobom na svijetu, u svojoj karijeri je imao više od 7.000 zahvata cyber knifeom.

- Kad smo mu došli u ponedjeljak ujutro, priznao nam je da je cijeli vikend proučavao Enine papire te da je do zadnjega dvojio između snažnijeg zračenja i slabijeg, koji bi se, onda, razvuklo na pet dana. Proučavao je snimke glave, jer se najviše pribojavao očnih živaca koje nipošto nije htio oštetiti. Odlučio se na najjači tretman i uspio. Kad smo ga u nevjerici gledali, nakon što nam je rekao da Ena, praktički, već u utorak može ići kući, odgovorio je samouvjereno da u svojoj praksi nikada nijedan pacijent nije imao ni najmanju reklamaciju na njegov rad. 

- Ako vam kažem da je gotovo, onda je to tako u 99,99 posto slučajeva - rekao nam je i pripremio nas da za šest mjeseci moramo doći na pregled, priča Enina mama Biserka Šarac.

Inače, operacija je trebala biti i ranije, isti dan kad je i Nora Šitum morala otputovati u SAD, no sve se prolongiralo jer je Ena sve svoje anđele i donatore javno zamolila da svi prvo pomognu Nori u prikupljanju sredstava za operaciju, a ona ima još dva tjedna! Time je jako riskirala, jer je tumor, kojeg je u velikoj mjeri operativno odstranila u svibnju u Bruxellesu, bio samo nekoliko milimetara manji od krajnjih gabarita za koje se koristi cyber knife. U protivnom, morala bi opet na doslovno otvaranje glave i fizičku operaciju tumora na mozgu.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: tumor na mozgu, operacija, ena šarac

Izdvojeni komentari 205 komentara Pogledaj sve komentare
04.03.2013., 21:15

sweetbee: dirnulo me ovo na kraju članka do suza, i u bolesti toliko je dobra, svaka čast Ena i sretno

04.03.2013., 21:14

nick25: bravo malena.....puno zdravlja i sreće ti želim!!!!!

04.03.2013., 21:13

Papiga: od sada pa nadalje samo puno srece i zdravlja!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar