Obavijesti

News

Komentari 93

Heroja 'vozali' Splitom: Cijeli dan tražili su stan za Alenka

Heroja 'vozali' Splitom: Cijeli dan tražili su stan za Alenka
8

Alenko Barač Roje (63) poveselio se kako više neće živjeti u kamp kućici, ali su ga 12 sati nakon useljenja iselili. Ipak, morao je prespavati u trošnoj kamp kućici

VIDEO

Ma svejedno mi je gdje ću živjeti, samo da imam krov nad glavom. Istina, nedostajat će mi neki ljudi iz lučice, rekao je dragovoljac Domovinskog rata Alenko Barač Roje (63).

On je, naime, u ponedjeljak ujutro od Dragana Primorca preuzeo ključeve stana u splitskoj četvrti Varoš. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa već u ponedjeljak navečer, oko 22 sata, iselili su ga te odveli na drugu lokaciju, u stan kraj hotela Marjan na zapadnoj obali. Primorac ga je osobno uveo, zajedno su razgledali stan i otišli. 

Roje je opet prespavao u trošnoj kamp kućici u lučici Spinut gdje živi proteklih 15-ak godina jer nije sa sobom imao posteljinu. Novinarima je u utorak ujutro htio pokazati stan na zapadnoj obali, ali brava je otkazala poslušnost. Dok je čekao bravara da riješi problem, udruga Cro Unum, kojoj je na čelu Primorac, pronašla je još dva stana za Roju, u blizini Prokurativa i u Varošu. Na kraju priče, Roje je odabrao stan u Varoši u koji će se useliti za nekoliko dana.

- Kad smo preuzeli ključeve prvog stana u Varošu, formalno je sve bilo čisto i naši odvjetnici pregledali su sve papire. Naknadno se ispostavilo da jedan gospodin u budućnosti polaže pravo na taj stan - rekao je Dragan Primorac. 

Podsjetimo, Roje je branitelj s mirovinom od 2300 kuna. U nehumanim uvjetima, bez struje i vode, živi 15 godina. Prvo na brodu u lučici, a potom u kamp kućici koja je prokišnjavala. Dobio je priznanje Ponos Hrvatske jer je 2006. godine vratio 50.000 kuna koje je pronašao ispred Caritasa.

Ponedjeljak 11:00
Roje od Dragana Primorca svečano preuzima ključeve stana u splitskom Varošu. Useljava se sretan što se riješio kamp kućice.
Ponedjeljak 22:00
Roje je taman namjestio krevet za spavanje. Tad saznaje da se mora iseliti zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.
Ponedjeljak 22:15
Dragan Primorac ga vodi da pogleda stan na zapadnoj obali, koji su imali u rezervi, te se vraća spavati u kamp kućicu.
Utorak 10:15
Roje odlazi u stan na zapadnoj obali, ali brava je polomljena. Primorac mu brzo predlaže da pogleda još dva stana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa