Obavijesti

News

Komentari 125

Isplovili po orkanskoj buri za Split da bi ženi spasili život

Isplovili po orkanskoj buri za Split da bi ženi spasili život
6

Orkanski vjetar zaustavio je sav pomorski promet, pa pacijenticu, koja je doživjela infarkt, nisu mogli ukrcati u trajekt. Zbog vremena nije mogao poletjeti ni helikopter

VIDEO

Usprkos olujnom nevremenu Ante Dobronić, Nikola Klinčić, doktorica Divna Leskur i medicinski tehničar Darko Bakić isplovili su iz Supetra kako bi u Split prevezli Katicu N. (82) koja je doživjela infarkt.

Pokretanje videa...

24sata 00:19

Ženu je u četvrtak rano ujutro u Supetar iz Pučišća dovezlo vozilo Hitne pomoći s dvojicom medicinskih tehničara. Bila joj je potrebna liječnička skrb koju joj u Supetru nisu mogli pružiti, te je Katicu trebalo hitno prevesti u Split. Orkanski vjetar zaustavio je sav pomorski promet , pa pacijenticu nisu mogli ukrcati u trajekt.

Nije mogao letjeti ni helikopter

Vojni helikopteri također nisu mogli letjeti i jedina preostala opcija je bila pozvati Antu. Njegova tvrtka registrirana je za prijevoz bolesnika i ima ugovor sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu.

- Vrijeme je bilo užasno, ali nije bilo mjesta za oklijevanje . Ženi je život bio ugrožen i trebalo je što prije isploviti - kaže Ante. Pozvao je prijatelja Nikolu da mu se pridruži i uskoro su se počeli probijati kroz valove prema Splitu.

- Puhao je jaki levanat i valovi su bili dosta veliki. Propadali smo po pet metara i onda bi nas opet vratilo nazad - priča Nikola.

Iako je putovanje do Splita trajalo 35 minuta, vrijeme im je protjecalo užasno sporo. U Splitu ih je čekala Hitna pomoć koja je preuzela pacijenticu i odvezla je u bolnicu. Prema posljednjim informacijama žena je stabilno .

Ante i Nikola su se malo okrijepili te nestrpljivo čekali da levanat okrene na buru kako bi se lakše vratili u Supetar.

Pokretanje videa...

24sata 00:30

Ante godišnje preveze oko 420 pacijenta s Brača i Šolte i iako ljeti ima mnogo više posla, zimske intervencije su dosta zahtjevnije. Upravo zbog toga se htio što prije vratiti na Brač za slučaj da hitni prijevoz zatreba još nekome od otočana.

Joli spasio novogodišnju gažu

Spasio je Ante i Jolinu novogodišnju gažu na Krku, kada su mu prateći bend i oprema zaglavili na Braču usred nevremena. Nitko nije htio isploviti, pa je Ante ukrcao bend i opremu i dovezao ih do Splita , odakle su nastavili autom prema Krku.

Pokretanje videa...

24sata 00:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...