Obavijesti

News

Komentari 33

Ispunila mu se želja: Ivan na utakmici navijao za 'medvjede'

Ispunila mu se želja: Ivan na utakmici navijao za 'medvjede'
7

Ivana Stvorića (28) je 2010. netko brutalno pretukao u Čileu. Hokejaši Medveščaka i 24sata su mu u nedjelju ispunili veliku želju, odlazak na utakmicu u Dom sportova

VIDEO

Ivanu Stvoriću (28) su 24sata i hokejaši Medveščaka ispunili veliku želju, odlazak na utakmicu u Dom sportova.

- Otkako ste nam javili da ste dogovorili odlazak na tekmu osmjeh mu ne silazi s lica. Danas je pred odlazak bio toliko uzbuđen da je htio vježbati i neposredno prije nego smo krenuli na utakmicu. Dres su mu donijeli prijatelji iz srednje škole nakon što su u 24sata pročitali da bi volio ići na utakmicu - rekla nam je u nedjelju Ivanova majka Vesna Stvorić (52). 

Dodala je kako im je veliki problem bio kako će doći na utakmicu jer je Ivan u kolicima, a oni nemaju vozilo. 

- Nismo znali što bi, a onda nam se javio nepoznati čovjek koji nam je rekao da će nas odvesti - kaže Vesna. 

- Pročitao sam u novinama da je Ivan stradao u Čileu, a ja isto imam sina, star je 16 godina, i prošlo mi je kroz glavu kako bih se ja osjećao u takvoj situaciji. Našao sam njihov broj na internetu i sve smo dogovorili - kaže Dražen Graberski (40) iz udruge navijača Medveščaka koji je Ivana i njegovu mamu vozio na utakmicu. 

Ivan je utakmicu uzbuđeno gledao, smijao se, do njega su došli i prijatelji koji su navijali s njim. 

Ivana su u ožujku 2010. krvavog i bez svijesti pronašli na ulici u Santiagu. Netko ga je brutalno pretukao. U tamošnjoj bolnici ležao je u umjetno izazvanoj komi 46 dana jer je krvario u mozak. Kad se probudio, hrvatski liječnici otišli su po njega. Iako su mu dijagnosticirali tetraparezu, odnosno otežano kretanje ruku i nogu, Ivan danas može stajati na nogama. Osim toga sjedi samostalno, a hranu jede više žlicom nego sondom u trbuhu.  

- Ivan je toliko pozitivan, ništa mu nije teško. Nikad se ne žali da je umoran nego stalno želi vježbati. Zahvaljujući susjedu, pred kućom smo mu napravili razboj pa se tijekom lijepih dana cijelo popodne drži za rukohvate i hoda gore-dolje - rekla nam je nedavno Vesna. Ivan svaki dan ide na jednosatne fizikalne vježbe kod privatnika. Sat košta 250 kuna, a HZZO plaća samo pola. Vesna kaže kako mu terapije jako koriste. Vesna koja je nezaposlena vjeruje kako bi Ivan već hodao da imaju više novaca. 

- Sat vježbi na lokomatu stoji 620 kuna, a to bi mu najviše pomoglo – rekla je Vesna. 

Kako bi se što prije oporavio, Ivanu možete pomoći uplatom na Vesnin račun kod Hrvatske poštanske banke, broj 3213159357. 

Obitelj nema novaca kako bi platila logopeda 

Ivanu je oštećen centar u mozgu zadužen za govor. To je dio u kojem napreduje najsporije jer nema logopeda koji bi mu došao u kućni posjet. Obitelj nema automobil niti novac za privatnog stručnjaka. Majka Vesna prvo je s njim komunicirala pomoću prozirne abecedne folije. Pratila je koja slova Ivan gleda i slagala ih u riječi. Sad razumije sve što joj sin govori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela