Obavijesti

News

Komentari 42

Knin: Čekaju plaće 15 godina, duguju im više od milijun kuna

Knin: Čekaju plaće 15 godina, duguju im više od milijun kuna
4

Neuspjela privatizacija: U tvornici je nekad radilo 800 krojačica. Kninjanka svojim radnicima duguje više od milijun kuna. Spor na Općinskom sudu traje godinama

VIDEO

Iako su prestali isplaćivati plaće, godinama sam nastavio dolaziti na posao jer sam se uvijek nadao. Direktor Grahovac i ja ostali smo zadnji, govori Zdenko Milanović (55).

Kao kotlovničar i kućni majstor radio je u kninskoj tekstilnoj industriji. Tvrtka mu danas duguje više od 200.000 kuna za neisplaćene plaće.

U Kninjanki je prije rata bilo 800 krojačica. S privatizacijom 1997. godine sve je krenulo nizbrdo. Tvornica je radila samo od siječnja do prosinca 2000., a radnici koji su tada bili zaposleni do danas nisu dobili plaće.

- Sve donedavno smo očekivali da će se ponovno pokrenuti proizvodnja, da ćemo šivati odjeću i ovdje zarađivati svoj kruh - govore nekadašnje kolegice Vesna Tojčić (56) i Dušanka Anić Kaliger (58). No 21. veljače 2005. svi su počeli gubiti nadu.

- Više me nisu trebali. Prvo su odnijeli odjeću pa onda sve ostalo. Odnijeli su 300 šivaćih strojeva, pegle, namještaj, klima-uređaje - nabraja Milanović.

Kninjanka svojim bivšim radnicima, njih 32, duguje više od milijun kuna. Spor na Općinskom sudu u Kninu traje godinama.

Potraživanja su pretvorena u hipoteku, a odvjetnica Marica Miše vjeruje da će radnici kad-tad doći do plaća.

‘I limove s krova su odnijeli, zidovi od vlage propadaju’

Da smo 2001. prodali završenu odjeću, igle i konce, mogli smo se naplatiti. Zdenko Milanović dodaje kako su iz tvornice odnijeli i limove s krova te su od vlage počeli propadati zidovi. Njemu su ostali dužni 200.000 kuna neisplaćenih plaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.