Obavijesti

News

Komentari 225

Ksenija i Jasmin vjenčali se u Gunji: 'Više ga ne odgađamo'

Ksenija i Jasmin vjenčali se u Gunji: 'Više ga ne odgađamo'
11

Par koji privremeno živi u kontejnerskom naselju vjenčao se u subotu. Mještani Gunje cijeli su dan metlama čistili lokve vode kako bi par imao dostojno vjenčanje

VIDEO

Stanovnici kontejnerskog naselja u Gunji, njih oko 100-tinjak, cijeli su dan metlama čistili lokve vode koja im je poplavila kućice nakon obilne kiše kako bi mladom bračnom paru Jasminu Ahmetoviću (29) iz Gunje i njegovoj odabranici Kseniji Slukan (29) iz Osijeka omogućili pristojno vjenčanje u kojem neće, do oltara, gacati u vodi. 

Naime, Jasmin i Ksenija također su privremeno smješteni u kontejnerima u Gunji jer im je netom obnovljena kuća uništena u svibanjskim poplavama

Velika je poplava uništila i njihove planove da se vjenčaju u lipnju, pa su taj događaj odgodili za rujan vjerujući da će do tada biti u svom domu no, niti ta želja im se nije ostvarila. 

Skromno i jednostavno vjenčanje

- Vjenčanje odgađamo već oko dvije godine zapravo. Prvo smo obnavljali kuću kako bismo mogli početi zajedno živjeti, pa smo dobili jedno dijete, potom i drugo, a onda nas je zadesila poplava. Kad god planiramo vjenčanje, nešto se nepredviđeno dogodi. Sad ga više nisam htio odgađati iako smo smješteni u ovoj maloj kućici i umnogome smo ograničeni - kaže Jasmin koji je pripremio skromno i jednostavno vjenčanje i gozbu za svojih 50-tak gostiju. 

Između kontejnera u školskom dvorištu ugurao je maleni šator, doveo tamburaše i trubače, prijatelji su mu organizirali kuhanje čobanca i pečenje janjetine, a stanovnici naselja posložili su mu pladnjeve. Mladenka Ksenija, u koju se Jasmin zaljubio prije četiri godine dok je radio kao mesar u Osijeku, sama se našminkala i napravila si frizuru. 

Sama si je skrojila haljinu

Skrojila si je crvenu haljinu umjesto vjenčanice, a s posebnom pažnjom odjenula je svoje dvije malene kćerkice, Asju i Tiu, koje su joj bile djeveruše. Njima četvoro život u malenom kontejneru u dvorištu škole nije niti malo jednostavan, posebno stoga što su i Jasmin i Ksenija ostali bez posla nakon poplava. 

S velikim iščekivanjem očekuju završetak izgradnje njihove uništene kuće, no to je najavljeno tek za proljeće iduće godine. 

Zimu moraju provesti u kontejnerskom naselju gdje su stekli mnoge dobre prijatelje, a zbog kojih svoju svatovsku veselicu i prave upravo u naselju. Požrtvovni Jasmin svojoj je supruzi priredio malo iznenađenje. 

- Rekao sam joj da će nas na vjenčanje u Drenovce voziti prijatelj u starom Opelu, jer mi nemamo svoj auto. Malo se rastužila jer ovo naše vjenčanje nije onakvo kakvo je trebalo biti. No, zapravo ju ispred naselja dočekala bijela ukrašena limuzina od 10 metara koju sam unajmio - oduševljen je bio Jasmin svojom idejom. A oduševio je i svoju lijepu mladenku kojoj je limuzina definitivno popravila raspoloženje i vjenčani dan, umalo upropašten novom kišom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"