Obavijesti

News

Komentari 172

Maji treba 7000 kn da bi mama i tata bili uz nju nakon operacije

Maji treba 7000 kn da bi mama i tata bili uz nju nakon operacije
1

Mala Maja rodila se s urođenom srčanom manom. Čeka je operacija u Njemačkoj na trošak HZZO-a, no mama i tata nemaju 7.000 kn kako bi mogli biti uz nju..

VIDEO

Maja ima suženje glavne aorte zbog čega joj je lijeva klijetka manja od desne. Liječnici na Rebru učinili su sve što su mogli, čak su joj dio žile napravili od goveđe kože, ali stanje se nije popravilo. Prijeti joj srčani udar i jedino što nam je sada preostalo je odlazak na još jednu operaciju, ovoga puta u Njemačku, priča mama Valentina Sinković Topić (35). 

Uz nju, o malenoj Maji brinu se i suprug Siniša (38) te stariji brat Filip (10). Nemaju rodbine koja bi im mogla pomoći. Tata radi u Podravci a mama u jednom trgovačkom centru, pa su računali kako će nekako uspjeti skupiti oko 7.000 kuna koliko je potrebno da bi cijela obitelj mogla biti uz malenu nakon operacije. Iako im je plaća opterećena kreditima, a svaku kunu dali su za oporavak kćeri, nadali su se čudu. 

- Operacija je jako skupa. Ugradit će joj stent i to košta više od 400.000 kuna. Put u sanitetskom vozilu, zahvat i trošak oporavka u cijelosti snosi HZZO, nastavlja mama Valentina. Objašnjava kako HZZO obitelji subvencionira boravak u apartmanu kraj bolnice koji inače košta više od 13.000 kuna po tjednu, no zbog subvencije je samo 1000 kuna. 

- No i tih 1000 kuna za nas je previše. To je samo smještaj, a da ne govorim kako nešto svakog dana trebamo i pojesti. Ne znamo koliko oporavak može potrajati, ali sigurna sam da to neće biti za manje od tri tjedna, očajna je Valentina i priznaje kako se već pogubila u brojevima i iznosima koji su joj svi nedostižni. Kaže da, kako god računala, nikako ne uspijeva zatvoriti troškovnik. 

- Sram me je što ovako moram tražiti novac za svoje dijete, ali nemam više mogućnosti ni izbora. Nema mi tko pomoći. Mislila sam da ćemo nekako uspjeti skrpati taj novac do 1. srpnja kad se Maja mora javiti u bolnicu, no nismo uspjeli. Ne mogu je poslati samu i svaki dan se pitati kako joj je - ne mogu o tome ni misliti, žalosna je Valentina. Maja će na operaciji biti već 1. srpnja, na dan kad cijela Hrvatska slavi ulazak u EU. Malo je vremena, pa Maji i njezinoj obitelji možete pomoći hitnom uplatom na žiro račun u Raiffeisen banci. 

Račun glasi na Valentinu Sinković, a broj je 2484008-3223517966.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...