Obavijesti

News

Komentari 184

Mama i kći (5) su ostale bez doma: Prepuštene same sebi

Mama i kći (5) su ostale bez doma: Prepuštene same sebi
2

Samohrana majka Marijana kupila je ruševnu kuću u Kloštru Ivaniću. Obnovila ju je i uselila prije 2 mjeseca. Majka i kći su ostale bez odjeće, obuće i svih uspomena

VIDEO

Gledala sam kako joj gori najdraži plišani medvjedić. Još joj nemam snage reći da više nema ni jednu igračku te ono najgore - da više nemamo dom, rekla je Marijana Horvat (44).

Kćerkicu (5) u utorak nakon vrtića odvela je kod bake u Đurđevac jer od njihove kuće u Kloštar Ivaniću, u koju su uselile prije dva mjeseca, nakon požara nije ostalo gotovo ništa. Iskra iz dimnjaka zbog jakog je vjetra pala na krov i buktinja im je u trenu progutala skromnu kućicu koju je prodavačica Marijana kupila prije četiri godine. Bila je ruševna i malo po malo Marijana je kupila pločice, knauf ploče, laminat, radijatore i namještaj te stvorila topli dom.

- Nakon deset godina podstanarstva u Zagrebu, napokon smo imale nešto svoje. Kći mi se brzo privikla na novi vrtić te je zavoljela novi dom i novu sredinu. Imale smo sve što nam treba i prvi smo put bile istinski sretne - očajna je Marijana.

Tijekom požara bila je sama u kući i čula je krckanje vatre. Izašla je pred kuću i vidjela da krovište gori. Vikala je tražeći pomoć te je u panici iz kuće uspjela iznijeti tek torbu s dokumentima. Vatrogasci su požar gasili dva sata.

- Gospođa koja u blizini naše prodaje svoju kuću ustupila nam ju je na korištenje iduća dva mjeseca. Nakon toga ne znam kamo ćemo. Novca za sanaciju nemam jer još otplaćujem kredit za izgorjelu kuću - potvrdila je Marijana.

Uplate se mogu vršiti na na transakcijski račun HUMANITARNE UDRUGE "BOLJI KLOŠTAR":

IBAN: HR3324020061100672402 (žiro račun: 2402006-1100672402),

Poziv na broj: Vaš OIB

Opis plaćanja: ZA OBITELJ HORVAT

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 184
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.