Obavijesti

News

Komentari 14

Moderni Robin Hood: Skuplja lijekove i daje ih siromašnima

Moderni Robin Hood: Skuplja lijekove i daje ih siromašnima
2

Indija: Omkarnath skupio je zalihu lijekova vrijednu nekoliko desetaka tisuća dolara. Svaki dan hoda sedam kilometara, a nepropisno zapečaćene lijekove baca

VIDEO

Omkarnath iz New Delhija, umirovljeni tehničar koji je radio u banci krvi, moderni je Robin Hood . Posljednje tri godine, ovaj 79-godišnjak skuplja neiskorištene lijekove koje su bogati dobili na recept i daje ih onima koji imaju malo manje sreće, a i novca . Njegov trud i napori donijeli su mu nadimak 'medicinski baba' . To je izraz koji se koristi u Indiji, a opisuje mudrog, starijeg muškarca.

Omkarnath svaki dan prohoda sedam kilometara, kucajući na sva vrata ne bi li skupio što više neiskorištenih lijekova .

- Jednog jutra dobio sam lijek za liječenje raka, vrijedan 35.000 rupija, što je 550 dolara - prisjetio se Omkarnath.

Na kraju svakog dana pažljivo provjerava i organizira sve lijekove koje je tijekom dana prikupio, dok one koji su nepropisno zapečaćeni ili im je rok trajanja prošao odmah odbacuje.

Uspio je sakupiti pristojnu zalihu lijekova vrijednu nekoliko desetaka tisuća dolara , a sve to skladišti u maloj iznajmljenoj sobi pokraj svoje kuće.

Tek kada vidi recept daje lijek, i to besplatno

Sve je počelo nakon što je svjedočio ozljedama dvaju građevinskih radnika, a državne bolnice odbile su ih liječiti. Nije ljekarnik po zanimanju, pa ne daje lijek ako ne vidi liječnički recept. Jedina razlika je u tome što on taj lijek onda daje besplatno.

Procjenjuje da mjesečno daje lijekove u vrijednosti od 9.000 dolara.

Uz to, ovaj dobrotvor surađuje i sa neprofitnim udrugama i nekim liječnicima koji čine sve kako bi njegovi lijekovi bili dostupni što većem broju ljudi.

Dr. Lalima Rangwani, jedan od tih liječnika koji distribuira njegove lijekove kaže da u početku nije bio siguran treba li mu vjerovati.

- Ali kad je donio lijekove, provjerio sam ih, njihove serijske brojeve i sve je odgovaralo. Tada sam se uvjerio da su to pravi lijekovi - rekao je dr. Rangwani.

'Obitelj je u početku bila posramljena jer je mislila da prosim'

Njegova obitelj u početku nije bila oduševljena njegovim odabirom posla, ali kada su vidjeli kolikom broju ljudi je pomogao, sve se promijenilo.

- Obitelj je bila posramljena jer su mislili da prosim. Kad sam tim lijekovima pomogao ljudima, promijenili su mišljenje.- kazao je ovaj velikodušni čovjek.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa