Obavijesti

News

Komentari 176

Moram na hitnu operaciju kako ne bih ostala skroz nepokretna

Moram na hitnu operaciju kako ne bih ostala skroz nepokretna
5

Poziv u pomoć: Melanija Horvat (24), bivša misica, gotovo je nepokretna i ovisna o pomoći drugih. Zbog propadanja kukova prijeti joj nepokretnost. Treba joj operacija

VIDEO

Melanija Horvat (24) iz Križovca do prije šest godina bila je zdrava djevojka. Upisala je Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer biologija i kemija. Ubrzo su počeli problemi i bolovi u kukovima kad bi dulje stajala.

- Dijagnosticiran mi je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER te puknuće labruma u oba kuka. Laički opisano, radi se o zadebljanju, odnosno okoštenju glave bedrene kosti u oba kuka, koja pritišće hrskavicu. Ona je puknula na više mjesta, što stvara nesnosnu bol i onemogućava kretanje - govori Melanija. 

Njezina bolest je napredovala do te mjere da je danas gotovo nepokretna. Prije dva tjedna je diplomirala ležeći.

- Na fakultetu sam teško izvršavala obaveze zbog bolova, ali sam uporno učila i sve polagala u roku. Uz to sam zarađivala za džeparac i bavila se manekenstvom - kaže.

U veljači ove godine probudila se u komatoznim bolovima i nije mogla stati na noge. Najduža relacija bila joj je odlazak do WC-a. Liječenje se od tada svelo na tablete protiv bolova i savjete ortopeda da se liječi hijaluronskom kiselinom. Ortopedi u Zagrebu mogli bi je operirati, ali zbog velikih oštećenja preporučili su joj liječenje u Njemačkoj. No, troškove ne pokriva HZZO jer smatraju da bi se trebala obratiti hrvatskim liječnicima, iako joj ne garantiraju potpuno otklanjanje boli. 

- Operaciju uspješno izvodi vrhunski ortoped Michael Dienst iz Münchena. Kaže da je stanje vrlo ozbiljno i da zbog velikih oštećenja trebam biti hitno operirana - govori. Operacija stoji 15.880 eura, a trebaju joj dvije. Oporavak je oko 5000 eura.

- Prisiljena sam zamoliti dobre ljude za pomoć. Otac nema stalni radni odnos, a majci dolazi na naplatu moj studentski kredit. Željela bih napokon koračati bez boli - kaže Melanija. 

Možete joj pomoći uplatom na račun Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, uz napomenu: Donacija za Melaniju Horvat; Broj računa: HR 5123400091116005263, PBZ banka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.