Obavijesti

News

Komentari 254

Nakon 75 godina braka umrli su zagrljeni u svom krevetu

Nakon 75 godina braka umrli su zagrljeni u svom krevetu
1

Volim te, čekaj me, stižem brzo, rekla je Jeanette svom voljenom Alexanderu koji joj je izdahnuo na rukama. Toczkovi su bili zajedno od osme godine svojih života

VIDEO

Jeanette (96) i Alexander Toczko (95) bili su zajedno od kada su imali osam godina, a u braku su proveli 75 godina. Cjeli život ispunjen ljubavi donio im je i petero djece, a kraj su htjeli dočekati onako kako su proveli život - jedno uz drugo. Nakon što im se zdravlje pogoršalo i bili su svjesni da im se bliži smrt svojoj su djeci kazali kako im je posljednja želja da umru jedno drugome u zagrljaju.

Nekoliko tjedana prije smrti, do tad aktivan Alexander je slomio kuk te je morao ležati na posebnom krevetu kojeg su iz hospicija prebacili u njihov dom kako bi mogao ležati pored voljene Jeanette čiju je sliku s prve pričesti godinama nosio u novčaniku, ispričao je njihov sin Richard za 10news .

- Njihova srca kucala su kao jedno od kad znam za sebe - dodao je.

VIDEO

Na dan kada je Alexander umro, 17. lipnja, Jeanette je ispitivala svoju djecu koji je datum. Oni su joj kazali da je lipanj te je ona rekla da je 29. lipanj - njihova godišnjica . Njihova djeca su se odlučila da će se pretvarati kao da je i donijeli su balone i cvijeće kako bi proslavili.

- Čestitali smo im godišnjicu i mama je bila sretna do smrti jer je bila njihova godišnjica i jer su dogurali do 75 godina - ispričala je kćer Aimee. Znali su da nemaju još dugo i samo nekoliko sati kasnije Alexander je izdahnuo na rukama svoje voljene. Aimee je rekla majci da je otac umro, a Jeanette ga je zatim zagrlila.

- Vidiš, to si htio. Umro si u mojim rukama i ja te volim. Volim te, čekaj me, stižem brzo - rekla je Jeanette svom voljenom Alexanderu. Nekoliko sati kasnije i ona je umrla. Njihova djeca kažu kako je čak i sestra iz hospicija rekla kako je bilo nevjerojatno gledati ih kako udišu posljednje dahove zajedno.

Posljednje trenutke života Jeanette i Alexanderu ispunila su i njihova djeca Aimee, Donna, Richard, Lynne i Andra koji su svi bdjeli uz njihov krevet.

- Oboje su prošli kroz nebeska vrata držeći se za ruke - zaključio je Richard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH