Obavijesti

News

Komentari 60

Nakon terapije u Njemačkoj Vedranu (43) se tumor smanjio

Nakon terapije u Njemačkoj Vedranu (43) se tumor smanjio
1

Liječnici smatraju da treba još tretmana, no Splićanin odustaje zbog nedostatka novca i jer ga je sve umorilo. CT će pokazati koliko mu je terapija doista pomogla

VIDEO

Splićanin Vedran Sabadi (43) završio je eksperimentalni tretman u njemačkoj Klinici za liječenje tumora. 

- Relativno sam dobro. Umoran sam od tretmana, boli me i smršavio sam, no liječnici kažu da je to normalno - kaže Vedran. 

Klinika mu je bila posljednja šansa za borbu s metastaziranim tumorom debelog crijeva od kojeg je obolio prije četiri godine. Terapiju je primao petnaest dana, a pregled ultrazvukom je pokazao da se tumor smanjio za 30 posto. Liječnici smatraju da bi trebao napraviti još nekoliko tretmana, za koje Vedran nije raspoložen. 

- Nemam više novaca, a ne pada mi na pamet raditi novu humanitarnu akciju uz svu bolesnu djecu koja trebaju pomoć. Umorilo me sve ovo skupa - priznaje Vedran. 

Ljudi iz cijelog svijeta dolaze u kliniku, hvatajući se za slamku spasa. Splićanin, međutim, misli da njihova metoda liječenja tumora nikada neće izići iz alternativne sfere i postati službena. 

- Zadovoljan sam terapijom, ali ne pretjerano. No, da nisam pokušao do kraja života bih se pitao je li mi mogla pomoći - kaže Vedran. 

Planirao je odmah krenuti prema Splitu, ali je morao odgoditi povratak zbog zastoja vlakova u Austriji. Nekoliko dana će ostati kod prijatelja i krijepiti se domaćom kuhinjom. Ne misli više pokušavati nikakve terapije, već poživjeti u miru koliko bude mogao. 

- Ne želim se više eksponirati nego se povući u svoj mir. Za pet tjedana ću napraviti CT i objaviti rezultate. To je, naime, jedini realni pokazatelj koliko je sve ovo imalo smisla. Hvala svima koji su mi pomogli - poručio je Vedran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...