Obavijesti

News

Komentari 277

Neizdrživi bolovi: Liječnici su mu u trbuhu ostavili - škare

Neizdrživi bolovi: Liječnici su mu u trbuhu ostavili - škare
3

GREŠKA NA OPERACIJI: Omer (55) trpio je nesnosne bolove. Ima trovanje krvi i bori se za život u bolnici. U trbuhu mu je bio medicinski instrument dug 20 - 26 cm

VIDEO

U samo dva tjedna moj je otac imao četiri operacije. Čak 67 dana hodao je s metalnom rastezaljkom u trbušnoj šupljini koju su liječnici zaboravili izvaditi, govori shrvana Irena Čičak (32).

Zbog liječničke pogreške Omer Sušić (55) ostao je bez dijela želuca koji su mu morali odstraniti, debelog crijeva i mokraćnog mjehura. U sisačkoj bolnici je završio nakon što je u siječnju kamion naletio na njegov kran dok je postavljao reklamne plakate u Kutini.

Imao je puknuće ošita, teški potres mozga, unutarnje krvarenje glave i puknuće zdjelične kosti. Nakon operacije liječnik je, tvrdi Irena, rekao kako joj je otac stabilno.

- Dobio je gomilu lijekova za smirenje i spavanje, a nakon 20 dana otpušten je iz bolnice na kućnu njegu. Svakoga dana žalio se da ga bole glava, ruka i trbuh, a iz tjedna u tjedan bolovi su bili sve jači. Počeli su i problemi s mokrenjem.

Mjesec dana od operacije koja je bila 16. siječnja, na prvoj kontroli, traumatolog mu je opipao trbuh te rekao da su bolovi normalna pojava i da će boljeti još neko vrijeme dok se sve ne vrati na svoje mjesto. No nije išlo na bolje - prisjeća se Irena. Kako su bolovi postali nepodnošljivi, Omer je otišao na urološki pregled privatniku. Otkrili su mu zadebljanje prostate i hematom od sedam centimetara kraj mjehura. Propisali su mu terapiju, no bolovi bi se kratko smirili, a onda postali intenzivniji.

- U sisačku bolnicu opet su ga primili 17. ožujka, stavili mu kateter i liječnica ga je htjela pustiti kući s dijagnozom upale mjehura, prostate i mokraćne cijevi.

"Nisam mogla doći k sebi od šoka"

No u kateteru su vidjeli sukrvicu i gnoj te su ga zadržali u bolnici. Nakon pretraga potvrdili su prijašnje dijagnoze i ustanovili da je komplikacije izazvalo nešto treće, no nisu znali što. Nastavili su ga liječiti sedam dana, a 23. ožujka zbog loše krvne slike i krvi u kateteru odvezli su ga na operaciju - nastavlja Irena. U bolnici je bila neprestano i iščekivala vijesti. Šokirao ju je razgovor s doktorom.

- Rekli su mi da je sad u redu te da su mu iz trbušne šupljine izvadili medicinski instrument, rastezač dug 20-26 centimetara koji je doveo do teških tjelesnih ozljeda opasnih po život. Nisam mogla doći k sebi od šoka - kaže Irena.

Iako je mislila da slijedi oporavak, sedam dana poslije završio je na još tri operacije zbog bolova u trbuhu. Našli su mu hematom na mokraćnome mjehuru, pukla mu je žilica kraj debelog crijeva, u drenu iz trbušne šupljine pronašli su tragove mokraće. Njezin otac i dalje nije dobro. S 80 kilograma pao je na 60.

U razgovoru s ravnateljem i šefom kirurgije ispričali su se i obećali svu pomoć. Bolnica je provela interni nadzor. Prijavu su poslali Ministarstvu zdravstva. 

Irena posebno zahvaljuje doktoru Obradoviću koji je taj predmet izvadio iz trbuha njenog oca,te mu spasio život.

Nakon nesreće je pao u nesvijest, u bolnicu ga odvezli u kritičnom stanju

Na kran s kojega je Omer postavljao reklamne plakate naletio je kamion. Nakon pada s nekoliko metara visine, operirali su ga nekoliko sati. Život mu je bio ugrožen. I kad se činilo da se polako oporavlja, za Omera su počele nove muke. Odlazio je na pretrage zbog bolova u trbuhu, a liječnici su mu cijelo vrijeme govorili da mu nije ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa